FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (február)

I. kerület, Budavár

A Budavári Lakásügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője pályázatot ír ki magántulajdonú lakás bérbeadására a jelen pályázati kiírásban meghatározott lakásra és feltételek alapján.

A pályázat elérhető:

https://budavar.hu/budavari-lakasugynokseg/

 

Benyújtási határidő: 2024. március 13. (szerda) 12:00

Feltételek:

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki megfelel LEGALÁBB AZ EGYIK feltételnek az alábbi 3 feltétel közül:

A pályázó Budapest I. kerület Budavári Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat), vagy a Magyar Állam által fenntartott intézmény, hivatal, szervezet heti legalább 36 órában foglalkoztatott dolgozója, és az ehhez kapcsolódó munkahelye Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

ÉS / VAGY

A személyi adat- és lakcímnyilvántartásban tárolt adatok alapján Budapest I. kerület közigazgatási területén a pályázat kiírását megelőző legalább 1 évben folyamatosan bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

ÉS / VAGY

A pályázó olyan munkahelye, ahol a pályázati adatlap beküldésének napját megelőző legalább 1 hónappal kezdődően, heti legalább 36 órában dolgozik, Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

a pályázati kiírás 1. számú mellékleteként csatolt pályázati adatlapot kérjük kitölteni és aláírni, majd azt olvashatóan beszkennelve, vagy olvashatóan lefotózva emailben a lakasugynokseg@budavar.hu email címre elküldeni. Az email tárgya mezőbe kérjük beírni nagybetűkkel az alábbi szöveget: LAKÁSPÁLYÁZAT 403

 

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

Emellett most lehetőség:

 

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Polgármestere a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 15/2006. (III.21.) önkormányzati rendelet 5. §-a, 6. §-a és 13/A. §. (3) bekezdése értelmében a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 2024. február 12-én hozott döntése alapján 2024. február 20-tól – 2024. március 22-ig terjedő időszakban pályázatot ír ki az 1. pontban felsorolt, helyi közfeladatot ellátó személyek részére az alábbiakban felsorolt önkormányzati tulajdonú lakásokra vonatkozó, a munkaviszony fennállásának időtartamára, de legfeljebb 1 év határozott időtartamú, a jövedelmi, vagyoni körülményekhez igazodó szociális, költségalapú vagy piaci alapú bérlet1 létesítésére.

A pályázat elérhető:

https://terezvaros.hu/palyazatok/palyazati-felhivasok/https://terezvaros.hu/palyazatok/palyazati-felhivasok/palyazatok-lakasokra-es-ingatlanokra

Pályázati felhívás                              

Pályázati kiíras
Tájékoztató a pályázati adatlaphoz                              

Pályázati adatlap
Munkáltatói igazolás és -kötelezettségvállalás                              

Jövedelemigazolás
Vagyonnyilatkozat                             

 Alkalmi munka

 

A pályázati kiírás - mely részletesen tartalmazza a megpályázható lakások adatait és a pályázati feltételeket - térítésmentesen átvehető a Hivatal Ügyfélszolgálatán. 

Benyújtási határidő: 2024. március 22., péntek 12.00 óra

Feltételek:

1. Pályázaton az a nagykorú természetes személy vehet részt, aki

a) a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata költségvetési szerveihez tartozó szociális, egészségügyi, köznevelési intézmény valamelyikével, illetőleg az Önkormányzat közigazgatási területén található közoktatási feladatokat ellátó intézmény egyikével közszolgálati, közalkalmazott, vagy foglalkoztatásra irányuló más jogviszonyban áll, és

b) a pályázat benyújtását megelőzően legalább 1 éve az a) pontban felsorolt munkáltatók egyikével határozatlan idejű közszolgálati, közalkalmazotti, vagy foglalkoztatására irányuló egyéb jogviszonyban áll, továbbá

c) a vonatkozó hatályos önkormányzati rendeletben foglalt vagy szociális, vagy költségalapú, vagy piaci alapú bérlet létesítési, továbbá a vonatkozó rendeletben foglalt, valamint a jelen kiírásban rögzített pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

2. Pályázni az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, a „Pályázati adatlapon” (a továbbiakban: Pályázat) lehet, amely a Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (a továbbiakban: Ügyfélszolgálat, címe: Budapest, VI., Eötvös u. 4.) térítésmentesen átvehető, illetve a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat honlapjáról (www.terezvaros.hu) letölthető. A Pályázatot kizárólag az Ügyfélszolgálaton lehet benyújtani lezárt, megcímzetlen, feladót és más jelet nem tartalmazó borítékban a mellékletekkel együtt. A borítékot az Ügyfélszolgálat sorszámmal látja el és átvételi elismervénnyel veszi nyilvántartásba.

3. A pályázó, valamint a vele együttköltözőként2 feltüntetett hozzátartozók a meghirdetett lakások közül egy, a lakásigény mértékét3 meg nem haladó szobaszámú lakásra nyújthatnak be Pályázatot. Kétszobás lakások esetében az a személy nyújthatja be érvényesen a pályázatát, ahol az együttköltözők száma legalább 4 fő.

4. A pályázónak a Pályázat aláírásával nyilatkoznia kell arról, hogy:

a) a pályázati feltételeket elfogadja;

b) adatai kezeléséhez,

c) a Pályázatban közölt adatok valódiságának ellenőrzéséhez,

d) az adatok esetleges helyszíni ellenőrzéséhez hozzájárul;

e) pályázati nyertessége esetén vállalja a jövedelmi, vagyoni körülményeihez igazodó; vagy szociális, vagy költség-, vagy piaci alapú bérleti díj, továbbá piaci bérletre való jogosultság esetén a szerződés megkötésekor a piaci alapú bérleti díj háromszoros összegével megegyező óvadék megfizetését;

f) amennyiben a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti jogával rendelkezik, azt üresen, tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban újrahasznosítás céljából az önkormányzat részére átadja.

5. A Pályázathoz csatolni kell a „Tájékoztató a pályázati adatlap kitöltéséhez” című formanyomtatványon feltüntetett iratokat, igazolásokat.

6. A Pályázat benyújtását követően, de a pályázat lezárását (a Pályázat benyújtásának határidejét) követő 15 munkanapon belül egy alkalommal van lehetőség hiánypótlásra.

A pályázat benyújtásának módja és helye:

A Pályázatot kizárólag az Ügyfélszolgálaton lehet benyújtani lezárt, megcímzetlen, feladót és más jelet nem tartalmazó borítékban a mellékletekkel együtt. A borítékot az Ügyfélszolgálat sorszámmal látja el és átvételi elismervénnyel veszi nyilvántartásba.

 

VII. kerület, Erzsébetváros

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata (1073 Bp. Erzsébet körút 6., továbbiakban: Önkormányzat) megbízásából a kiíró az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt., 1071 Bp. Damjanich u. 12. szám, (a továbbiakban: EVIN Zrt.) a Budapest Főváros Szociális Közalapítványa 2022. december 16-i pályázati kiírására hivatkozással – melyet a Főváros Közgyűlése 1749/2021.(XII.15.) és az 596/2022. (VI.29: számú Főv. Kgy. határozatával jóváhagyott – pályázati eljárás keretében meghirdeti, az alábbi felújított akadálymentesített önkormányzati bérlakásokat bérbeadásra a 114/2024 (II.20.) sz. PKB határozata alapján, – a jelen kiírásban foglalt feltételekkel súlyos mozgásszervi fogyatékos, (mozgáskorlátozott) és/vagy súlyos látási fogyatékosok részére.

A pályázat elérhető:

https://evin.hu/ova_doc/palyazati-felhivas-akadalymentes-lakasok-berleti-joganak-elnyeresere/


  • 01-Akadalymentes-Berlakas-Palyazat-2024.-II.-Felhivas.pdfPdf (343kb)[ Letöltés ]

  • 02-Akadalymentes-Berlakas-Palyazat-2024.-II.-Munkaltatoi-Igazolas-Melleklet.pdfPdf (118kb)[ Letöltés ]

  • 03-Akadalymentes-Berlakas-Palyazat-2024.-II.-Alaprajzok.pdfPdf (295kb)[ Letöltés ]

  • 04-Akadalymentes-Berlakas-Palyazat-2024.-II.-E-Palyazat-Adatvedelmi-Adatkezelesi-Tajekoztato.pdfPdf (182kb)[ Letöltés ]

 

Benyújtási határidő: 2024. március 21. (csütörtök) 12.00 óráig.

Feltételek:

1. Az 1998. XXVI. törvény „a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról” szóló törvény 23. §. (1) bekezdésének a) pontja látási fogyatékosnak minősül és e) pontja alapján mozgásszervi fogyatékosnak minősül, vagy a 23. §. (1) bekezdésének f) pontja alapján fogyatékosnak minősül és ezt megfelelően igazolja.

2. Az 1998. XXVI. 21/A.§. (3). bek. 23.§.(1) bekezdés a)-d) vagy h) bekezdése alapján vakok személyi járadékában részesül, vagy látássérült kategóriába tartozó személy és ezt megfelelően igazolja. A súlyos mozgáskorlátozottság, illetve súlyos fogyatékosság tényét: - az 1998. évi XXVI. törvény szerinti fogyatékossági támogatás megállapításáról szóló hatósági határozat, (MÁK által kiadott) - a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kiadott érvényes és hatályos határozat, - vagy a Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási szerve által kiadott érvényes és hatályos határozat csatolásával kell igazolnia a Pályázónak. A súlyos mozgáskorlátozottságot és a látássérültséget igazoló dokumentum feltöltése kötelező! Kórházi zárójelentés nem fogadható el!

3. A Pályázó az alábbi lakás fenntartási képességgel rendelkezik, melynek mértéke:

1 fő esetében minimum 140 000, - Ft/hó/fő

2 fő esetében minimum 120 000, - Ft/hó/fő

3 fő esetében minimum 100 000, - Ft/hó/fő nettó jövedelemmel rendelkezik.

A lakásfenntartási képesség vizsgálatánál a ténylegesen együtt lakó és költöző létszám vehető figyelembe. A lakásba költöző személyek száma nem haladhatja meg a „Bérbevételre ajánlott akadálymentesített lakások” táblázatban közölt létszámot (a pályázóval együtt értendő). Együtt költöző lehet: házastárs, közjegyzői okirattal igazolt élettárs, gyermek, szülő, az 1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló törvény 21. § (2). alapján. A lakásfenntartási képesség (az egy főre eső jövedelem vizsgálatához) igazolása az alábbi okiratok csatolásával érvényes:

a) az egyháztartásban élő, jövedelemmel rendelkező személyek munkáltatói jövedelemigazolása (munkaviszony vagy más munkavégzésre irányuló jogviszony esetén) a Kiíró által készített (I. számú melléklet), kizárólag a megadott formanyomtatványon kitöltött, 30 napnál nem régebbi, eredeti munkáltatói igazolás, mely tartalmazza a munkába lépés napját és határozott, vagy határozatlan idejét, 3 havi (2023 november, 2023. december, 2024. január havi) nettó jövedelmet.

b) külföldi munkáltató által kiállított jövedelem igazolás csak abban az esetben fogadható el, amennyiben:

1. a jövedelmigazolás a 2023. november hó, 2023. december hó, 2024. január havi jövedelemről (nettó és bruttó bontásban) tartalmazza a munkavállaló Pályázó havi jövedelmét forintban (külföldi pénznemben történő kifizetésnél a kiállítás napján hivatalos napi középárfolyamú váltással, amennyiben a házastárs, élettárs, együtt lakó és költöző nagykorú személy is külföldi munkáltatónál dolgozik a jövedelemigazolás formai tartalmi elemei reá is vonatkoznak.)

2. a jövedelmigazolás mellékleteként a külföldi munkáltató cégkivonata, - amelyből az adószáma érvényessége megállapítható - továbbá a munkáltató aláírási címpéldánya csatolásra kerül, valamint

3. az idegen nyelven kiállított b.1) és b.2) pont szerinti iratok hiteles fordítása benyújtásra kerül. Amennyiben a külföldi munkáltató nem azonosítható be, a benyújtott pályázat érvénytelen!!

c) nyugdíj és nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások esetén az ennek összegét megállapító éves összesítő másolata,

d) társadalombiztosítási, szociális, gyermekvédelmi és egyéb támogatások, ellátások esetén az erre vonatkozó határozat másolata vagy eredeti igazolás (pl. fogyatékossági támogatás)

e) egyéni vállalkozó esetében 30 napnál nem régebbi – adótartozásról szóló információt nem tartalmazó – NAV jövedelem igazolás és a helyi adók vonatkozásában önkormányzati (VII. kerületi) igazolás, lezárt adóévvel nem rendelkező egyéni vállalkozó esetén tételes, részletes adófolyószámlája kivonat. Munkaszerződés, pénzintézeti számlakivonat, jövedelem igazolásként nem fogadható el!

4. A Pályázó az ajánlati díj összegét határidőben megfizette, és a bizonylatot a pályázathoz feltöltötte:

5. A Pályázó a pályázati felületen a pályázati űrlapot kitöltve, és a kötelező mellékleteit feltöltötte a www.evin.hu honlapra, mely tartalmazza:

- Digitális Pályázati adatlap kitöltése,

- A súlyos mozgáskorlátozottság tényét igazoló irat, hatósági igazolás, FOT határozat, illetve látássérült esetén Fot határozat a vakok személyi járadékának megállapításáról szóló hatósági határozat vagy a vakok személyi járadékát kérelmező csökkentlátó nyilvántartó lap másolatával. Magasabb összegű családi pótlék saját jogon megállapító határozat,

- A pályázóval együtt lakó és költöző személyek lakcímét igazoló, a pályázat benyújtásának határidejét megelőző 30 napnál nem régebbi, Kormányablak által kiállított hatósági bizonyítvány a pályázó összes, eddigi állandó bejelentett lakcíméről, illetve tartózkodási helyéről, azok időtartamát is igazolva.

- Ajánlati díj befizetésének igazolása átutalási bizonylattal, vagy pénzintézeti/banki igazolás (képernyő fotó: sikeres tranzakció után minden lényeges adattal fogadható el.

- A Pályázó és a vele együtt költözők (I/1.a -b. pont szerinti) 3 havi - 2023. november, 2023. december, 2024. január hónapról

- nettó jövedelmének összegét és a munkaviszony adatait tartalmazó (I számú melléklet) igazolás. (munkáltatói, GYES, GYED, GYOD, családi pótlék, anyasági ellátás, éves nyugdíj értesítő, fogyatékossági támogatás, emelt családi pótlék saját jogon, vakok személyi járuléka, stb. egyéni vállalkozó esetén NAV jövedelem igazolás, Külföldi érdekeltségű munkáltatói igazolás esetén a fent 1. pontban foglaltak az irányadók). Kizárólag a Kiíró által elkészített, kiadott I. számú mellékletben szereplő formanyomtatványon kitöltött, 30 napnál nem régebbi, eredeti munkáltatói igazolás fogadható el!

- A pályázó és a vele együtt költöző közötti rokoni kapcsolat igazolására szolgáló okirat (születési, házassági anyakönyvi kivonat.) Amennyiben a pályázó élettársi kapcsolatban él, közjegyzői nyilatkozat (közokirat), vagy bejegyzett élettársi kapcsolat esetén anyakönyvvezető által kiállított kivonat.

- Kiskorú gyermeket egyedül nevelő, elvált szülő esetében a gyermek elhelyezését hivatalos irattal igazolni kell - bírósági végzés, hatóság előtt kötött egyezség, gyámügyi intézkedés.

- Adóigazolás a VII. kerület Erzsébetváros Polgármesteri Hivatal Adóügyi Irodától (1073 VII. kerület Erzsébet krt. 6.), hogy a Pályázónak semmilyen jogcímen nincs a VII. kerületi önkormányzattal szemben helyi adó tartozása.

- Azon pályázó esetén, aki jelenleg önkormányzati tulajdonú lakás bérlője igazolnia szükséges, hogy a közüzemi szolgáltatások fizetési kötelezettségének eleget tett ( nullás igazolások csatolása).

- A Pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a bérleti jogáról a pályázat elnyerése esetén, a bérleti szerződés megkötésekor az Önkormányzat javára, feltétlenül és visszavonhatatlanul, térítési igény nélkül lemond, a szerződéskötést követő 60 napon belül a jelenlegi bérleményét leadja. A leadandó lakásban nem maradhat vissza bejelentett személy. A pályázónak igazolnia szükséges, hogy a VII. kerületi Önkormányzattal szemben fennálló bérleti díj, külön szolgáltatási díj tartozása nincs, valamint a közüzemi szolgáltatások fizetési kötelezettségének is eleget tett (nullás igazolások bemutatása szerződéskötéskor). Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel. A pályázati adatlapon tett nyilatkozatokat minden esetben a benyújtás napján fennálló állapot alapján szükséges megtenni. A digitális pályázati adatlapon tett nyilatkozatok alátámasztására szolgáló eredeti dokumentumok hiánya a pályázat érvénytelenségét vonja maga után. Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel. A nem teljeskörű dokumentációval benyújtott pályázat érvénytelen. Hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázat benyújtásának módja és helye:

kizárólag a kiírásban rögzített regisztrálás után online felületen, elektronikus formában történhet. A pályázat benyújtásához szükséges online felület az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.– www.evin.hu- honlapján érhető el.

 

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

X. kerület, Kőbánya

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Közjóléti Bizottsága a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján üresen álló önkormányzati lakásait kívánja helyreállítási kötelezettséggel bérbe adni.

A pályázat elérhető:

https://www.kobanya.hu/?module=news&fname=nyilvanossag-palyazatok

Kapcsolódó dokumentumok:

Tájékoztató helyreállítási kötelezettséggel bérbeadandó lakásokról

Megtekintési időpontok

Nyilatkozat

 A lakáskérelem nyomtatvány és a jelentkezési lap beszerezhető a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (a továbbiakban: Ügyfélközpont, 1102 Budapest, Állomás u. 26.) vagy letölthető az Önkormányzat honlapjáról (www.kobanya.hu). A műszaki dokumentáció elektronikusan megkérhető a hivatal@kobanya.hu e-mail címen, illetve az Ügyfélközpontban megvásárolható.

Benyújtási határidő és a benyújtás módja: A nyilatkozatokat és a felújításra szánt forrás igazolását, illetve a Kőbányai Önkormányzat tulajdonában álló lakás bérlője a kérelmet és mellékleteit a megtekintést követően személyesen 2024. március 11-én 8.00-17.30 óráig, március 12. és március 14. között 8.00-15.30 óráig, és március 18-án 8.00-17.30 óráig személyesen nyújthatja be az Ügyfélközpontban.

Feltételek:

(1) A meghirdetett lakásokra azok a személyek jelentkezhetnek, akik

a) érvényes, 2024. március 8. előtt, de egy éven belül benyújtott kérelemmel rendelkeznek, amely alapján a lakásigénylők nyilvántartásába vételük megtörtént, vagy

b) az önkormányzattal érvényes szerződéses lakásbérleti jogviszonyban állnak, vállalják a jelenlegi bérleményük kiürített és tiszta állapotban, üzemképes berendezési tárgyakkal történő térítésmentes leadását, továbbá nincs bérleti-, illetve közüzemidíjtartozásuk. A bérlőtársak csak közösen nyújthatják be a jelentkezésüket.

 

XI. kerület, Újbuda

Pályázati felhívás lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön nyújtására

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/tamogatasi-palyazatok/palyazati-felhivas-lakascelu-kamatmentes-onkormanyzati-kolcson-10

 

Általános információk:

Pályázni lakás építésére, vásárlására, továbbá az országos településrendezési és az építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti lakásfelújítás, átalakítás, bővítés, összenyitás, korszerűsítés céljára továbbá mozgáskorlátozott személy részére akadálymentes lakás kialakítására, felújítására, az akadálymentesítés többletköltségeire lehet.

A pályázaton elnyerhető kölcsön összege legalább 50 000 Ft, legfeljebb 1 000 000 Ft.


Pályázhatnak:

Kizárólag XI. kerületi ingatlant érintően, elsősorban a XI. kerületben lakcímmel rendelkező személy, vagy az Önkormányzat illetékességi területén működő állami fenntartású köznevelési intézmény munkavállalója jogosult.

A pályázat akkor támogatható, ha

a) család esetében a lakásba együtt költöző, vagy a támogatással érintett lakásban együtt lakó családtagok egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a minimálbér százötven százalékát (400.200 Ft-ot),

b) egyedül élő pályázó esetében a havi nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér kettőszázhúsz százalékát (586.960 Ft-ot).


A pályázat benyújtási határideje: 2024. március 31.

A benyújtott pályázatok a benyújtási határidő lejártát követő harminc napon belül kerülnek elbírálásra.

Pályázati adatlap

A pályázat benyújtásának helye:

a) elektronikus úton a SZÜF (Személyre Szabott Ügyintézési Felület) felületen keresztül, vagy a https://epapir.gov.hu/ felületen keresztül, ügyfélkapus azonosítással,

b) postai úton (1518 Budapest, Postafiók: 10)

c) személyesen az Önkormányzat szociális ügyfélszolgálatán (Zsombolyai utca 4. földszint) nyújtható be, hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00 óráig, csak a +36 1 3723 434 telefonszámon előre egyeztetett időpontban.

Információt nyújt:

Tokainé Babolcsai Piroska, szociális ügyintéző

telefonszám: +36 1 3723 434

e-mail cím: babolcsai.piroska@ujbuda.hu

 

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

XIII. kerület 

Pályázat fecskeházi lakások bérleti jogára 2024. január

A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló fecskeházi hasznosításra kijelölt lakóegységek (továbbiakban: fecskeházi lakások) bérleti joga pályázati úton elnyerhető. Az önkormányzat a megpályázható fecskeházi lakásokkal határozott idejű elhelyezést biztosít azon fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek lakáshoz jutásukat legfeljebb 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani. A pályázatban meghirdetett lakások energetikai besorolásukat tekintve „E” kategóriába soroltak.

A megpályázható fecskeházi lakások adatait és a megtekintési időpontokat a letölthető dokumentumok között megtalálják.

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/palyazat-fecskehazi-lakasok-berleti-jogara-2024-januar/

A fecskeházi lakáspályázaton elnyerhető lakások listája

Adatkezelési tájékoztató

Befogadó nyilatkozat magántulajdonú lakásba

Befogadó nyilatkozat önkormányzati tulajdonú lakásba

Nyilatkozat élettársi kapcsolatról

Jövedelemigazolás nyomtatványa

Fecskeházi pályázati nyomtatvány

A pályázat részletes feltételei

Benyújtási határidő: 2024.03.04 16:00

Feltételek:

A bérleti jog pályázati eljárás útján nyerhető el, határozott időre, az előtakarékossági jogviszony lejáratának napjáig, de legfeljebb 8 éves időtartamra, nem hosszabbítható meg, nem cserélhető el (sem állampolgári csere útján, sem másik lakáspályázaton) és nem ruházható át.

35. életévüket be nem töltött házaspárok, illetve bejegyzett élettársak nyújthatják be.

A bérleti díj mértékét a Képviselő-testület állapítja meg. Ez az összeg 2024. évben 560,- Ft/m2/hó+ ÁFA, mely az egyéb szolgáltatások díját nem tartalmazza.

A pályázat benyújtásának módja és helye:

1. Elektronikus úton az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu . A tárgyba kérjük, hogy írják be: fecskepályázat.

2. Postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.).

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül.

Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

3. Személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot

A pályázatot kizárólag a pályázati kiírás melléklete szerinti ingyenes nyomtatványon lehet benyújtani, mely beszerezhető  a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt Központi Ügyfélszolgálatain. Ezen kívül letölthető honlapunkról is a letölthető dokumentumok közül. Az ingyenes nyomtatvány fénymásolható.

A pályázati eljárás során a kiíró önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni (utalva a pályázat sorszámára, amelyet a benyújtás során kap meg a pályázó).

XVI. kerület, Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Sashalom, Rákosszentmihály

Pályázat lakások költségelven történő bérbeadására

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 32/2012. (XI. 26.) rendelet 13. §-a alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására

A pályázat elérhető:

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/palyazat-lakasok-koltsegelven-torteno-berbeadasara-0

Hirdetmeny.pdf 

koltsegelvu_lakas_palyazat_2024.pdf

Palyazati adatlap_02.01..docx

Benyújtási határidő: 2024. március 4. napja 12:00 óra

Feltételek:

Szociálisan rászoruló személy vagy nem szociálisan rászoruló, de a XVI. kerület közigazgatási területén legalább 2 éve lakóhellyel vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy az Önkormányzat által működtetett valamely intézményénél eltöltött legalább 2 éves közszolgálati, közalkalmazotti, köznevelési foglalkoztatotti, egészségügyi szolgálati jogviszonnyal, munkaviszonnyal vagy az Önkormányzattal az egészséges életmódot népszerűsítő programban történő részvétel céljából létesített jogviszonnyal rendelkezik

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) vagy https://www.bp16.hu/e-ugyintezes/lakas-ingatlan elektronikus ügyintézési felületen

 

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

 

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Ez a gyűjtés csak az adott hónap egy adott napján a kerületi önkormányzatok honlapjain megtalálható pályázatokat tartalmazza, és csak az alapvető pályázati feltételeket tüntetjük fel. Kérjük, minden esetben olvassa el a teljes pályázati kiírást és kapcsolódó dokumentumokat!

 

 

 

Previous
Previous

Képzést tartottunk a VI. kerületi önkormányzat dolgozói számára

Next
Next

Az Utcajogász joghallgatók számára tartott órát szabálysértési jog területén