Képzést tartottunk a VI. kerületi önkormányzat dolgozói számára

A képzésünk célja az volt, hogy bővítsük az önkormányzati munkatársak jogi ismereteit az adósságkezelés és a lakhatás témaköreiben. A program megvalósulását a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatta.

Március negyedikén huszonegy résztvevővel indítottuk el terézvárosi képzési napunkat. A projektnapot igényfelmérés előzte meg, munkatársaink ennek mentén állították össze a programot az önkormányzati dolgozók számára. Így nagyobb hangsúlyt fektettünk az adósság témájára a program első felében, majd ezt követően tárgyaltuk a lakhatás témakörét.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a résztvevők aktívan, érdeklődve vettek részt az interaktív képzésen, amely egy előre megszerkesztett tematika szerint zajlott. Ennek főbb irányvonalai az adósságrendezéssel kapcsolatos kérdések, a témához kapcsolódó jogi fogalmak, valamint a fizetési meghagyásos eljárásokkal kapcsolatos ellentmondásokról szóló praktikus tudnivalók voltak, illetve a lakhatás témáját érintő alapfogalmakkal való ismerkedés – például a bérleti szerződések és a lakcím témájához kapcsolódó legfontosabb ismeretek átadása.

A képzés ugyanakkor nem csak az információk átadásáról szólt, hanem lehetőséget biztosított a VI. kerületi önkormányzat munkatársai számára az egymással való találkozásra, ezzel segítve munkájuk összehangolását. A résztvevők közös gondolkodást, együttműködést szorgalmaztak a hátralékkezelés, az adósságrendezés és a lakhatás kérdéseiben.

Az esemény jó hangulatban telt, az Utcajogász csapata sok pozitív visszajelzést kapott a résztvevőktől. Az önkormányzat dolgozói közül többen azt mondták, hogy nemcsak a munkában, hanem a magánéletükben is hasznosítható tudást szereztek, és hogy nagyon szívesen vennének még részt más témákat tárgyaló hasonló képzéseinken.

Previous
Previous

Súlyosbította a másodfok a Mohácson hajléktalan embereket bántalmazó rendőrök elsőfokú ítéletét

Next
Next

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (február)