Niedermüller Péter polgármester és az Utcajogász Egyesület eredményes egyeztetése

Miután a sajtóban megjelent, hogy egy erzsébetvárosi önkormányzati lakás bérlőjét kilakoltatás fenyegeti, Niedermüller Péter polgármester felvette a kapcsolatot a bérlőt képviselő Utcajogász Egyesülettel.

A polgármester és az Egyesület önkéntes jogászai 2021. december 9-én személyes egyeztetést tartottak, ahol az adott ügyben való megoldás-keresésen túl a kerület lakásgazdálkodásával kapcsolatos kérdéseket is megvitatták.

A konstruktív szellemben folytatott egyeztetés során Niedermüller Péter polgármester hangsúlyozta, hogy az emberhez méltó lakhatás kérdését, így az erzsébetvárosi lakosok lakásvesztésének megelőzését kiemelt fontosságú közügynek tartja. A polgármester ennek érdekében támogatja az Utcajogász Egyesület ügyfelének ügyében történő egyezségkötést, valamint nyitottságát fejezte ki az Egyesület önkormányzati lakás-gazdálkodással foglalkozó TranspaRent projektjében való együttműködés iránt. Az Utcajogász Egyesület a projekt keretében szakmai tapasztalatainak megosztásával segítséget nyújt az átlátható, méltányos és jogszerű lakáspolitika kialakításához.

Dietz Henrietta, a TranspaRent projektvezetője elmondta: “Nagyon örülök az önkormányzat nyitottságának, hiszen az egyeztetés egyrészről fontos lépés volt az önkormányzat és a civilek összefogása, másrészről pedig emberek lakásvesztésének megelőzése felé.”

Az egyeztetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a Magyarországon egyre erősödő lakhatási válság leküzdéséhez a központi kormányzat átfogó fellépése is szükséges lenne, mert a helyi önkormányzatok még az önszerveződő civil csoportokkal együtt sem tudnak olyan hatékonyan fellépni, mint arra az államnak lehetősége lenne.

Previous
Previous

Családok védelme helyett valószínűleg a NAV és a végrehajtók tehermentesítése a cél

Next
Next

Egyesületi hírek