Hétfőn lakásbérleti képzést tartottunk szakszervezeti tagoknak

Hétfő este megtartottuk a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával közösen indított képzés-sorozat első alkalmát, amelyen a lakásbérlet szabályait vettük górcső alá. (A 2022. első félévében megrendezésre kerülő, hat alkalmas képzés-sorozatról részletesebben itt írtunk.)

Három utcajogász tagunk igyekezett érthetően és a gyakorlatban előforduló példákon keresztül bemutatni, hogy mire érdemes figyelni még a bérleti szerződés megkötése előtt, milyen jogai és kötelezettségei vannak bérlőnek és bérbeadónak a bérleti jogviszony fennállása alatt, illetve milyen jogi eszközök vannak arra az esetre, ha valakit joghátrány ér. Abban, hogy a képzésbe minél jobban be tudjuk vonni a résztvevőket és interaktív eszközöket is tudjunk alkalmazni a Közélet Iskolája nemrégiben tartott online moderátor képzése, illetve online elérhető ingyenes kiadványa volt segítségünkre. Hálásak vagyunk a lehetőségért. 

A hallgatóság igencsak népes volt, végül összesen 30 fő csatlakozott be az online eseményre és annak ellenére, hogy a képzést munkaidő után tartottuk, a résztvevők hihetetlenül aktívak voltak és nagy érdeklődést mutattak a téma iránt. A képzés végén sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezt ezúton is köszönjük! Bízunk abban, hogy munkánkkal ismét hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy minél kevesebb tévhit keringjen a köztudatban pl. arról, hogy a lakcím bejelentés jogot keletkezetet a lakás használatára vagy gyermekes családot nehezebb kilakoltatni.

A képzés-sorozat következő online állomásán, amelyre 2022. március 7-én kerül majd sor, a különböző szociális ellátásokról fogunk beszélni. A jelentkezés a jövő héten indul!

A képzés-sorozat a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával valósul meg.

Previous
Previous

Egyezménysértő a tb-juttatások összegének aránytalan csökkentése

Next
Next

Jogi tájékoztatás a Telex lakhatási témájú cikke kapcsán