FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (március)

I.             kerület, Budavár

A Budavári Lakásügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője pályázatot ír ki magántulajdonú lakás bérbeadására a jelen pályázati kiírásban meghatározott lakásra és feltételek alapján.

A pályázat elérhető:

https://budavar.hu/budavari-lakasugynokseg/

Képes hirdetés megtekinthető: Kiadó tégla lakás - I. kerület, Mátray utca 9. #34074385 (ingatlan.com)

Facebook

Benyújtási határidő: 2024. április 17. (szerda) 12:00

Feltételek:

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki megfelel LEGALÁBB AZ EGYIK feltételnek az alábbi 3 feltétel közül:

1.     A pályázó Budapest I. kerület Budavári Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat), vagy a Magyar Állam által fenntartott intézmény, hivatal, szervezet heti legalább 36 órában foglalkoztatott dolgozója, és az ehhez kapcsolódó munkahelye Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

ÉS / VAGY

2.      A személyi adat- és lakcímnyilvántartásban tárolt adatok alapján Budapest I. kerület közigazgatási területén a pályázat kiírását megelőző legalább 1 évben folyamatosan bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

ÉS / VAGY

3.     A pályázó olyan munkahelye, ahol a pályázati adatlap beküldésének napját megelőző legalább 1 hónappal kezdődően, heti legalább 36 órában dolgozik, Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

A pályázat benyújtásának módja és helye:

a pályázati kiírás 1. számú mellékleteként csatolt pályázati adatlapot kérjük kitölteni és aláírni, majd azt olvashatóan beszkennelve, vagy olvashatóan lefotózva emailben a lakasugynokseg@budavar.hu email címre elküldeni. Az email tárgya mezőbe kérjük beírni nagybetűkkel az alábbi szöveget:

LAKÁSPÁLYÁZAT 405

 

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 VII. kerület, Erzsébetváros

Önkormányzati tulajdonú bérlakások rendeltetésszerű használatra alkalmassá tételi kötelezettséggel történő határozott időre történő bérbeadására. 

A pályázat elérhető:

https://erzsebetvaros.net/page/2024-iii-berlakas-palyazat

Benyújtási határidő: 2024. április 19. (péntek 12.00 óra)

Feltételek:

1.     A Pályázó az alábbi lakás fenntartási képességgel rendelkezik, melynek mértéke:

1 fő esetében minimum 250 000, - Ft/hó/fő

2 fő esetében minimum 200 000, - Ft/hó/fő

3 fő esetében minimum 180 000, - Ft/hó/fő

4 fő esetében minimum 160 000, - Ft/hó/fő

5 fő esetében minimum 140 000, - Ft/hó/fő nettó jövedelemmel rendelkezik.

A lakásfenntartási képesség vizsgálatánál a ténylegesen együtt lakó és költöző létszám vehető figyelembe. A lakásfenntartási képesség (az egy főre eső jövedelem vizsgálatához) igazolása az alábbi okiratok csatolásával érvényes:

a) az egyháztartásban élő, jövedelemmel rendelkező személyek munkáltatói jövedelemigazolása (munkaviszony vagy más munkavégzésre irányuló jogviszony esetén) a Kiíró által készített (I. számú melléklet), kizárólag a megadott formanyomtatványon kitöltött, 30 napnál nem régebbi, eredeti munkáltatói igazolás, mely tartalmazza a munkába lépés napját és határozott, vagy határozatlan idejét, 3 havi (2023. december, 2024. január, 2024. február hónapról) nettó jövedelmet. Az egy főre eső jövedelem vizsgálatához a pályázónak hitelt érdemlően igazolnia kell az egy főre eső havi nettó jövedelmet a 2023. december, 2024. január, 2024. február, hónapról (családtámogatások esetében csak a folyósító szerv által kiállított hatósági bizonyítvány, államkincstár által kiállított igazolás, vállalkozó esetén előző évi NAV igazolás, nyugdíjfolyósító által kiállított éves elszámoló igazolás) fogadható el. Más dokumentum: munkaszerződés, pénzintézeti folyószámla, kivonat nem fogadható el!!

b) Külföldi munkáltató által kiállított jövedelem igazolás csak abban az esetben fogadható el, amennyiben:

1. a jövedelmigazolás a 2023. december, 2024. január, 2024. február havi jövedelemről (nettó és bruttó bontásban) tartalmazza a munkavállaló Pályázó havi jövedelmét forintban külföldi pénznemben történő kifizetésnél a kiállítás napján hivatalos napi középárfolyamú váltással. Amennyiben a házastárs, élettárs, együtt lakó és költöző nagykorú személy is külföldi munkáltatónál dolgozik a jövedelemigazolás formai tartalmi elemei reá is vonatkoznak.

2. a jövedelmigazolás mellékleteként a külföldi munkáltató cégkivonata, - amelyből az adószáma érvényessége megállapítható - továbbá a munkáltató aláírási címpéldánya csatolásra kerül, valamint

3. az idegen nyelven kiállított b.1) és b.2) pont szerinti iratok hiteles fordítása benyújtásra kerül. Amennyiben a külföldi munkáltató nem azonosítható be, a benyújtott pályázat érvénytelen!!

c) nyugdíj és nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások esetén az ennek összegét megállapító éves összesítő másolata, d) társadalombiztosítási, szociális, gyermekvédelmi és egyéb támogatások, ellátások esetén az erre vonatkozó határozat másolata vagy eredeti igazolás (pl. fogyatékossági támogatás) 8 e) egyéni vállalkozó esetében 30 napnál nem régebbi – adótartozásról szóló információt nem tartalmazó – NAV jövedelem igazolás és a helyi adók vonatkozásában önkormányzati (VII. kerületi) igazolás, lezárt adóévvel nem rendelkező egyéni vállalkozó esetén tételes, részletes adófolyószámla kivonat. f) egyéb jövedelem esetén az ezt hitelt érdemlően igazoló okiratok. Munkaszerződés, pénzintézeti számlakivonat, jövedelem igazolásként nem fogadható el!

2. A Pályázó az ajánlati díj összegét határidőben megfizette, és a bizonylatot a pályázathoz feltöltötte.

3. A Pályázó és a vele egy háztartásban lakó és együtt költöző

személyek a VII. kerületben bejelentett állandó lakcímmel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkeznek, vagy a pályázó Erzsébetváros Önkormányzatánál, vagy önkormányzat szervezeténél/intézményénél, vagy önkormányzati fenntartásban vagy tulajdonban lévő gazdasági társaságánál munkaviszonnyal, munkavégzésre irányuló jogviszonnyal (pl: megbízási jogviszony) rendelkezik. A lakcím igazolására a pályázat határidejét megelőző 30 napnál nem régebbi, hatósági bizonyítványokat feltöltötte (Kormányablak igazolása).

4. A Pályázó, vagy vele együtt költöző házastársa vagy élettársa nevén lévő pénzintézeti számlán rendelkezik a felújítási költség 40 %-val, és erről szóló Pénzintézeti igazolást a pályázathoz mellékletként feltöltötte. (más hozzátartozó, - szülő, testvér, gyermek - nevén lévő igazolás, továbbá bemutatóra szóló kötvény, letéti jegy, ügyvédi, közjegyzői letét nem fogadható el !!)

5. Aki a pályázatot az erre rendszeresített internetes felületen (Pályázati adatlap) kitöltve, a szükséges mellékletekkel együtt a megadott határidőig nyújtja be.

6. A pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy VII. kerületi bérleti jogáról a pályázat elnyerése esetén, a bérleti szerződés megkötésekor az Önkormányzat javára, feltétlenül és visszavonhatatlanul, térítési igény nélkül lemond, a szerződéskötést követő 60 napon belül a jelenlegi bérleményét leadja. A leadandó lakásban nem maradhat vissza bejelentett személy. A pályázónak igazolnia szükséges, hogy a VII. kerületi Önkormányzattal szemben fennálló bérleti díj, külön szolgáltatási díj tartozása nincs, valamint a közüzemi szolgáltatások fizetési kötelezettségének is eleget tett (nullás igazolások bemutatása szerződéskötéskor).

7. A pályázó nyilatkozata, hogy a pályázat elnyerése esetén vállalja a bérlemény kiürített, tiszta, és tartozásmentes állapotban történő leadását.

8. A pályázó nyilatkozata, hogy a lakások műszaki állapotáról helyszíni megtekintés alkalmával tudomást szerzett.

A pályázat benyújtásának módja és helye:

kizárólag a kiírásban rögzített regisztrálás után, online felületen, elektronikus formában történhet. A pályázat benyújtásához szükséges online felület az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.– www.evin.hu- honlapján érhető el.

Amennyiben a Pályázó nem rendelkezik internetes hozzáféréssel, úgy a pályázat benyújtásához szükséges eszközök rendelkezésre állnak az EVIN Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán (Budapest VII. ker. Klauzál tér 11. sz. alatt lévő piac galéria szintjén működő irodában). Az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársaktól a pályázattal kapcsolatos általános tájékoztatás kérhető, azonban az EVIN Nonprofit Zrt. munkatársai, a pályázat kitöltésében összeférhetetlenségi szabályok betartása érdekében, gyakorlati segítséget nem adhatnak.

 

VIII. kerület, Józsefváros

Felújított bérlakások
lakással nem rendelkezők részére

 

A pályázat elérhető:

https://lakaspalyazat.jozsefvaros.hu/

Pályázati felhívás

Tanácsadás

Pályázati segédlet

Letölthető nyilatkozatok

A pályázat kizárólag a megfelelő pályázati adatlapon nyújtható be:

Pályázati adatlap

Vagy átvehető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján ügyfélfogadási időben:
Cím: Budapest, Baross utca 66-68.
Ügyfélfogadás rendje:

hétfő: 8.00-18.00

kedd: 8.00-16.00

szerda: 8.00-16.30

csütörtök: 8.00-16.00

péntek: 8.00-13.30

 

Benyújtási határidő: 2024. április 29. 18 óra

Feltételek:

Ezt a pályázatot az adhatja be, aki legalább egy éve Józsefvárosban él.

Nem kell egy éves itt lakás, ha a pályázó:

-        igazolhatóan 90 napot meghaladóan a Családok Átmeneti Otthona lakója; a LÉLEK-program lakója; kerületi hajléktalanellátó intézményben él; kiléptető- vagy krízislakás lakója a kerületben;

-        vagy legalább egy éve a Józsefvárosi Önkormányzat vagy annak intézménye, 100%-os tulajdonú gazdasági társasága dolgozója.

-        összesen 5 évnél hosszabb idejű lakcímbejelentése van  Józsefvárosban, de a pályázat benyújtását megelőző 1 éven belül a lakcímbejelentése maximum 45 napra megszakadt.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat személyesen vagy meghatalmazott útján; kizárólag hagyományos úton, papír alapon. A benyújtás alkalmával az átadás tényét egy átvételi elismervény igazolja. Kérjük, őrizze meg az átvételi elismervényt.

A pályázat benyújtásának helye:

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Iroda

Budapest, VIII. kerület, Baross utca 66-68.

A benyújtáskor a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a kötelezően csatolandó dokumentumok meglétét, ezért a pályázat csak az alábbi időpontokban nyújtható be április 29. 18 óráig:

Hétfő: 13:00-18:00

Szerda: 08:00-12:00

Csütörtök: 08:00-16:00

Hiánypótlásra nincs lehetőség! A nem teljeskörű dokumentációval benyújtott pályázat érvénytelen.

 

Felújítandó bérlakások
lakással nem rendelkezők részére

A pályázat elérhető:

https://lakaspalyazat.jozsefvaros.hu/

Pályázati felhívás

Tanácsadás

Pályázati segédlet

Letölthető nyilatkozatok

A pályázat kizárólag a megfelelő pályázati adatlapon nyújtható be.

A pályázati adatlap letölthető innen:

Pályázati adatlap

Vagy átvehető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján ügyfélfogadási időben:
Cím: Budapest, Baross utca 66-68.
Ügyfélfogadás rendje:

hétfő: 8.00-18.00

kedd: 8.00-16.00

szerda: 8.00-16.30

csütörtök: 8.00-16.00

péntek: 8.00-13.30

 

Benyújtási határidő: 2024. április 29. 18 óra

Feltételek:

Ezt a pályázatot az adhatja be, aki legalább egy éve Józsefvárosban él.

Nem kell egy éves itt lakás, ha a pályázó:

-        igazolhatóan 90 napot meghaladóan a Családok Átmeneti Otthona lakója; a LÉLEK-program lakója; kerületi hajléktalanellátó intézményben él; kiléptető- vagy krízislakás lakója a kerületben;

-        vagy legalább egy éve a Józsefvárosi Önkormányzat vagy annak intézménye, 100%-os tulajdonú gazdasági társasága dolgozója.

-        összesen 5 évnél hosszabb idejű lakcímbejelentése van Józsefvárosban, de a pályázat benyújtását megelőző 1 éven belül a lakcímbejelentése maximum 45 napra megszakadt.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat személyesen vagy meghatalmazott útján; kizárólag hagyományos úton, papír alapon. A benyújtás alkalmával az átadás tényét egy átvételi elismervény igazolja. Kérjük, őrizze meg az átvételi elismervényt.

A pályázat benyújtásának helye:  

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Iroda

Budapest, VIII. kerület, Baross utca 66-68.

A benyújtáskor a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a kötelezően csatolandó dokumentumok meglétét, ezért a pályázat csak az alábbi időpontokban nyújtható be április 29. 18 óráig:

Hétfő: 13:00-18:00

Szerda: 08:00-12:00

Csütörtök: 08:00-16:00

 

Hiánypótlásra nincs lehetőség! A nem teljeskörű dokumentációval benyújtott pályázat érvénytelen.

 

 

Minőségi csere lakások
önkormányzati bérlők részére

A pályázat elérhető:

https://lakaspalyazat.jozsefvaros.hu/

Pályázati felhívás

Tanácsadás

Pályázati segédlet

Letölthető nyilatkozatok

A pályázat kizárólag a megfelelő pályázati adatlapon nyújtható be.

A pályázati adatlap letölthető innen:

Pályázati adatlap

Vagy átvehető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján ügyfélfogadási időben:
Cím: Budapest, Baross utca 66-68.
Ügyfélfogadás rendje:

hétfő: 8.00-18.00

kedd: 8.00-16.00

szerda: 8.00-16.30

csütörtök: 8.00-16.00

péntek: 8.00-13.30

 

Benyújtási határidő: 2024. április 29. 18 óra

Feltételek:

Ezt a pályázatot az adhatja be, aki legalább 2 éve józsefvárosi önkormányzati tulajdonú lakás bérlője.

Kivéve az a bérlő, aki:

-        bérlőkijelölési jog alapján, feltétel bekövetkeztéig lett bérlő;

-        csere (állampolgári csere, minőségi csere) keretében, vagy lakáspályázat nyerteseként 3 éven belül kötött bérleti szerződést a jelenleg lakott lakására vonatkozóan;

-        házfelügyelői szolgálati lakás bérlője és lakásbérleti jogviszonya 4 évnél rövidebb ideje áll fenn;

-        vagy az Önkormányzat, vagy annak intézménye, illetve az Önkormányzat többségi tulajdonú gazdasági társaságának dolgozójaként közszolgálati lakás bérlője és lakásbérleti jogviszonya 4 évnél rövidebb ideje áll fenn.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat személyesen vagy meghatalmazott útján; kizárólag hagyományos úton, papír alapon történhet. A benyújtás alkalmával az átadás tényét egy átvételi elismervény igazolja. Kérjük, őrizze meg az átvételi elismervényt.

A pályázat benyújtásának helye:

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Iroda

Budapest, VIII. kerület, Baross utca 66-68.

A benyújtáskor a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a kötelezően csatolandó dokumentumok meglétét, ezért a pályázat csak az alábbi időpontokban nyújtható be április 29. 18 óráig:

Hétfő: 13:00-18:00

Szerda: 08:00-12:00

Csütörtök: 08:00-16:00

 

Hiánypótlásra nincs lehetőség! A nem teljeskörű dokumentációval benyújtott pályázat érvénytelen.

 

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

 

 

XI. kerület, Újbuda

FELHÍVÁS

Lakhatási támogatás igénylésére
az Újbuda Önkormányzata irányítása alá tartozó és fenntartásában működő költségvetési szerveknél foglalkoztatott dolgozók,
illetve az egészségügyi alapellátást, szakellátást ellátó,
az Önkormányzattal jogviszonyban álló egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatottak, a háziorvosi szolgáltató, valamint a háziorvosi szolgáltató alkalmazottainak számára

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat fenntartásában működő intézményekben és az Önkormányzat egészségügyi feladatát ellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgozók számára biztosított juttatásokról szóló 3/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete alapján „Újbudai Lakhatási Támogatás” igénylése céljából az alábbiak szerinti felhívást teszi közzé.

 

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/palyazatok-tamogatasok/palyazati-felhivas-lakhatasi-tamogatas-igenylesere

 

Benyújtási határidő: 2024. április 30.

Feltételek:

A támogatásban részesülők köre

Újbudai Lakhatási Támogatás adható:

a) a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata irányítása alá tartozó és fenntartásában működő költségvetési szerveknél – a Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal és az Újbuda Közterület-felügyelet kivételével – foglalkoztatottaknak, az egészségügyi alapellátást, szakellátást ellátó, az Önkormányzattal jogviszonyban lévő egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatottaknak,

b) az Önkormányzattal szerződésben álló háziorvosi szolgáltatóknak, valamint azok alkalmazottainak.


 A támogatás formája, összege

Az Újbudai Lakhatási Támogatás összege a szerződéssel igazolt lakásbérleti díj 50%-a, maximum havi 80.000,-Ft.

Az Újbudai Lakhatási Támogatás maximum 5 évig adható, a támogatásra való jogosultság egyedi kérelemre és a Szociális és Egészségügyi Bizottság döntése alapján egyszer legfeljebb 5 évvel meghosszabbítható.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

A kérelmet elektronikusan vagy papír alapon kell benyújtani.

a) A kérelem elektronikus benyújtásához rendelkezésre áll az e-Papír szolgáltatás Ügyfélkapuval vagy Cégkapuval rendelkező kérelmezők részére a http://epapir.gov.hu/ felületen.

b) A kérelmet papír alapon, postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:

Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal, Köznevelési és Ifjúsági Osztály

1113 Budapest, Bocskai út 39-41.

c) A kérelmet papír alapon, személyesen az alábbi címre kell benyújtani:

Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal, Köznevelési és Ifjúsági Osztály

1113 Budapest, Zsombolyai u. 4., 408. szoba

 

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető:

egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi feladatokat ellátó intézmények
Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Osztály Titkárság, 1113 Budapest, Zsombolyai út 4.
Telefon: +36 1 372-3410

köznevelési feladatokat ellátó intézményekŰBudapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Köznevelési és Ifjúsági Osztály Titkárság, 1113 Budapest, Zsombolyai út 4.
Telefon: +36 1 372-3470

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

XIII. kerület

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) pályázatot hirdet a Budapest, XIII. kerület Petneházy utca 90. szám alatti önkormányzati tulajdonú új építésű lakóépületben található lakások 5 éves, határozott időtartamra szóló bérleti jogának elnyerésére a letölthető pályázati kiírásban foglalt feltételekkel.

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/palyazat-a-petnehazy-utca-90-szam-alatti-lakasok-berleti-jogara/

A lakáspályázaton elnyerhető lakások listája

Adatkezelési tájékoztató

Nyilatkozat élettársi kapcsolatról

Jövedelemigazolás nyomtatványa

A pályázat részletes feltételei

Pályázati adatlap

 

Benyújtási határidő: 2024. április 22. 16.00 óráig

Feltételek:

1. A pályázatban meghirdetett lakásra érvényesen olyan személy pályázhat, aki

- a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás bérleti jogával rendelkezik és a pályázat elnyerése esetén azt leadja a Bérbeadónak, vagy - aki a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás bérleti jogával nem rendelkezik, de legalább három éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él, és vállalja, hogy a megpályázott lakásra az önkormányzati tulajdonú lakások béréről szóló önkormányzati rendeletben meghatározott tizennyolc havi bruttó bérleti és üzemeltetési díjnak megfelelő szerződéskötési díjat megfizeti. (A szerződéskötési díj nem jár vissza. Olyan bérlő, aki bérlakás bérleti jogával rendelkezik, szerződéskötési díj megfizetésének vállalásával nem jogosult kiváltani a lakásleadási feltételt, figyelemmel arra, hogy egy bérlőnek egyidejűleg egyetlen önkormányzati bérlakásra állhat fenn bérleti joga), és

- aki legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él. E jogszabályi feltétel alól mentesül az a pályázó, aki az Önkormányzat XIII. kerületen kívül található lakásának leadásával pályázik, amennyiben legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet az Önkormányzat tulajdonában 3 lévő lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a 3 évet, és az életvitelszerű lakhatás feltételei minden esetben igazoltak (A pályázó életvitelszerű lakhatási körülményeit a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. jogosult a pályázatban bejelentett állandó lakóhelyen ellenőrizni.), és

- lakásleadással történő pályázás esetén a Bérbeadó tulajdonában lévő lakás bérleti jogának leadását vállalja és nyilatkozik, hogy a pályázat elnyerése esetén a bérleti szerződés megkötésekor az Önkormányzat javára feltétlenül és visszavonhatatlanul, térítési igény nélkül lemond a bérleti jogáról, és vállalja a mindenkori házirendben, valamint a lakásés helyiséghasználati útmutatóban előírt egyedi kötelezettségek teljesítését, és

- vállalja a bérleti szerződés megkötésekor a lakásra megállapított három havi bruttó lakbérnek megfelelő óvadék megfizetését. az Önkormányzat által megállapított bérleti díj és üzemeltetési díj megfizetését, és - a XIII. Kerületi Önkormányzat vagy a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felé tartozása nincs, és

- akinek vagy házastársának, élettársának, avagy a vele együtt költöző hozzátartozójának nincs a tulajdonában, haszonélvezetében beköltözhető lakás, és nem rendelkezik másik önkormányzati vagy állami tulajdonú bérlakás bérleti- vagy bérlőtársi jogával, kivéve a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakás bérleti joga, melyet a pályázó lead nyertes pályázat esetén. A jövedelemszerző célra hasznosított lakást beköltözhetőnek kell tekinteni., és

- nyertes pályázat esetén vállalja a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. által kiállított, ingatlantulajdon fennállásáról szóló hatósági bizonyítvány beszerzését, amellyel igazolja, hogy sem ő, sem a vele együtt költöző személyek nem rendelkeznek beköltözhető ingatlantulajdonnal.

2. A pályázóval csak olyan személyek költözhetnek, akiket a Lakástörvény alapján a bérlő a Bérbeadó hozzájárulása nélkül is befogadhat (házastárs, gyermek, befogadott gyermek gyermeke, szülő), továbbá azon személyek, akik a pályázóval a leadandó lakásban állandó bejelentéssel, életvitelszerűen laknak. (A leadandó lakásban nem maradhat vissza bejelentett személy. Amennyiben valaki nem költözik a pályázóval, úgy arról írásban kell nyilatkozni.) Amennyiben a szerződéskötésre jogosult pályázó a vele együttköltöző személyt élettársi minőségben tünteti fel, az élettársi kapcsolatról közjegyző által nyilvántartásba vett élettársi nyilatkozat benyújtása szükséges, mely beszerezhető bármely közjegyzőnél térítés ellenében.

3. A pályázat további érvényességi feltétele, hogy a pályázó és a vele együtt költöző hozzátartozó(i)nak a pályázat benyújtását megelőző 12 hónapban, az egy főre jutó nettó jövedelmének átlaga – iratokkal igazoltan – eléri a megpályázott lakás bruttó bérleti díjának egyedül költöző esetében a kétszeresét, két vagy több együtt költöző esetében a másfélszeresét.

4. Pályázatban a pályázónak 1 db lakás megjelölésére van lehetősége.

5. A pályázott lakás bérleti jogának elnyerése esetén a bérlő köteles a felajánlott lakást tiszta, üres, kifestett, tehermentes és beköltözhető állapotban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. birtokába visszaadni az elnyert lakás birtokbavételét követő 30 napon belül, a közüzemi szolgáltatásokra vonatkozó tartozásmentesség hitelt érdemlő igazolásával együtt. (A 2024-ben szanálás alatt álló épületben lévő lakásokat, valamint a szükséglakásokat üres, tehermentes állapotban, a mérőórák leszerelését követően kell leadni.) A bérlő köteles továbbá a leadott lakásba bejelentett személyek kijelentése iránt, legkésőbb a birtok átadásáig gondoskodni. Amennyiben a pályázó e pontban előírt kötelezettségének nem tesz eleget, a felajánlott önkormányzati bérlakásra szóló bérleti szerződés megszűnik.

6. Az elnyert lakás bérleti joga határozott, 5 éves időtartamú, abban az esetben is, ha a pályázat nyertese olyan lakást ajánl fel, amelyre határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal rendelkezik. (A lakásbérleti szerződésének megszűnése előtt a bérlő kérelmére, a bérbeadó újabb határozott időre szóló bérleti jogot biztosíthat, amennyiben a bérlő a jogviszony fennállása alatt maradéktalanul eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségeinek.)

A pályázat benyújtásának módja és helye:

1. Elektronikus úton az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu . A tárgyba kérjük, hogy írják be: lakáspályázat.
Az elektronikus úton történő benyújtás esetén a pályázat minden oldalát, valamint a kötelezően csatolandó mellékleteket olvasható méretben beszkennelve kérünk megküldeni, lehetőség szerint egy pdf fájlban.

2. Postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.).

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül.

Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

3. Személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot

A pályázati eljárás során a kiíró Önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni (utalva a pályázat sorszámára, amelyet a benyújtás során kap meg a pályázó).

 

Általános lakáspályázat 2024. tavasz

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/altalanos-lakaspalyazat-2024-tavasz/

A pályázat keretében meghirdetett lakások

A pályázat részletes feltételei

Adatkezelési tájékoztató

Benyújtási határidő: 2024. április 22. 16.00 óráig

Feltételek:

A pályázaton részt vehet azon cselekvőképes természetes személy:

a.     aki a pályázat kiírásának napján betöltötte a 18. életévét (vagy házasságkötés útján nagykorúvá vált),

b.     aki vállalja, hogy a bérleti szerződésben meghatározott lakbér és lakáshasználathoz kapcsolódó díjakat a lakásbérlet teljes időtartama alatt megfizeti,

c.     aki a pályázat kiírásának napján legalább 5 éve, a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás leadása esetén legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él. E jogszabályi feltétel alól mentesül az a pályázó, aki az Önkormányzat XIII. kerületen kívül található lakásának felajánlásával pályázik, amennyiben legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet az Önkormányzat tulajdonában lévő lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a 3 évet, és az életvitelszerű lakhatás feltételei minden esetben igazoltak (a pályázó életvitelszerű lakhatási körülményeit a Megbízott jogosult a pályázatban bejelentett állandó lakóhelyen ellenőrizni). A XIII. kerületi lakcím nélküli lakcímkártya nem felel meg a fenti kitételnek. A pályázónak a XIII. kerületi állandó lakcím időtartamával a pályázat kiírásának napján rendelkeznie kell.

 

A lakásigény mértéke

A 20/2020. (V. 28.) önkormányzati rendelet 19. §-a alapján a lakásokat – komfortfokozattól függetlenül – a szobaszám és a költöző személyek figyelembevételével az alábbiak szerint lehet bérbe adni:

1 szobás lakás 1-3 személy
1 + félszobás lakás 1-5 személy
2 szobás lakás 2-6 személy

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

-        elektronikusan megküldve, az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu (a tárgyba kérjük, hogy írják be: lakáspályázat)

-        postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.). Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül. Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

-        személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot.

 

A pályázati eljárás során a kiíró önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni.

 XVI. kerület, Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Sashalom, Rákosszentmihály

Pályázat ingatlan bérbeadására a Szobabérlők házában

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 32/2012. (XI. 26.) önkormányzati rendelet 14. §-a alapján PÁLYÁZATOT HIRDET 1165 Budapest, Újszász u. 88. szám alatt lévő Szobabérlők Házában megüresedett 21 m2-es földszint 14. és a II. emelet 33. számú komfortos lakóegységre.

A pályázat elérhető:

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/palyazat-ingatlan-berbeadasara-a-szobaberlok-hazaban

SZBH-Teljes-palyazati-anyag-03.19-04.11-VEGLEGES-2.docx

2-szamu-melleklet-palyazat-1.docx

1-es-2-szamu-fuggelek-3.docx

Hirdetmeny-alairt.pdf

 

Benyújtási határidő: 2024. április 11. napja 12:00 óra

Feltételek:

A Szobabérlők Házában lévő, nem közszolgálati lakóegységeket a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről, valamint a lakbér mértékéről szóló 32/2012. (XI. 26.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: rendelet) meghatározott módon és feltételekkel bérbeadás útján hasznosítja olyan személyek részére, akik a végleges lakáshoz jutásukat önerőn túl, elő-takarékosság vállalásával kívánják megoldani.

A rendelet 14. § és 40. § alapján a Szobabérlők Házában lévő lakás – a 15. §-ban foglalt lakások kivételével – bérletére az a személy nyújthat be pályázatot, 

 

-        aki Budapest Főváros XVI. kerület közigazgatási területén legalább 2 éve lakóhellyel vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy

-        aki a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által működtetett valamely intézményénél eltöltött legalább 6 hónapja közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonnyal, egészségügyi szolgálati, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonnyal vagy munkaviszonnyal rendelkezik, vagy

-        aki az Észak-Pesti Tankerületi Központ vagy annak jogelődje által működtetett, a XVI. kerület közigazgatási területén található oktatási intézményben legalább 6 hónapja köznevelési foglalkoztatotti jogviszonnyal, munkaviszonnyal rendelkezik, vagy

-        aki a XVI. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos személyi állományába tartozó, a kerületben ténylegesen legalább 6 hónapja szolgálatot teljesítő dolgozó, illetve

-        aki XVI. kerületi székhellyel bejegyzett sportszervezethez legalább 6 hónapja igazolt sportoló, vagy munkaviszony, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony alapján sportszakemberként legalább 6 hónapja foglalkoztatott

-        vállalja, hogy a mindenkori bérleti díj és szolgáltatási díj összegére számlavezető bankjánál az Önkormányzat javára azonnali beszedési megbízást ad (Felhatalmazói levél). Vállalja továbbá a kaució mértékének megfizetését. 

 

Házastársak pályázatukat csak együttesen nyújthatják be, kivéve, ha a házasság felbontása iránti kérelmüket az eljáró bíróság bizonyíthatóan érkeztette.

 

Az a pályázó, aki legalább 2 éve lakóhellyel, illetve legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, de ezen időszak alatt a Budapest Főváros XVI. kerületének közigazgatási területén belül lakó-, illetve tartózkodási helyét megváltoztatta, köteles ezt bizonyítani és okirattal igazolni. A szükséges igazolás a kormányhivatalokban („Kormányablak”) igényelhető. Ennek hiányába pályázata érvénytelen.

 

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) személyesen, zárt borítékban, vagy https://www.bp16.hu/e-ugyintezes/lakas-ingatlan elektronikus ügyintézési felületen.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat internetes honlapjáról (www.bp16.hu) letölthető, valamint a pályázati anyag (Tájékoztató és formanyomtatvány) térítésmentesen beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodán.

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Ez a gyűjtés csak az adott hónap egy adott napján a kerületi önkormányzatok honlapjain megtalálható pályázatokat tartalmazza, és csak az alapvető pályázati feltételeket tüntetjük fel. Kérjük, minden esetben olvassa el a teljes pályázati kiírást és kapcsolódó dokumentumokat!

 

 

 

 

Previous
Previous

Győzelem a Kúrián: a CSED azoknak az anyáknak is jár, akik szüneteltetik egyéni vállalkozásukat a szülési szabadság alatt

Next
Next

Fogyasztók kárára változnak a villany- és gázszámlákra vonatkozó elévülési szabályok