Vers-, prózaíró és rajzpályázat gyermekeknek

Az Utcajogász Egyesület “…De a legjobb otthon!” fantázianévvel vers-, prózaíró és rajzpályázatot hirdet óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekeknek. Olyan alkotásokat várunk, amelyek azt mutatják meg, hogy a pályázó gyermekek számára milyen az ideális otthon, ahol jól érzik magukat, milyen környezetben, kikkel és mit csinálnak szívesen.

“... De a legjobb otthon!”

A pályázat apropója, hogy április végén ér véget a téli kilakoltatási moratórium. Magyarországon nem tiltja törvény, hogy gyermekes családot lakoltassanak ki. Bő évtizedes tapasztalatunk van arról, hogy erre rendszeresen sor is kerül. A gyermeket - annak ellenére, hogy az anyagi okból való kiemelést törvény tiltja - elszakítják a szüleitől, ha a család lakhatása megoldhatatlanná válik. A Város Mindenkié csoporttal közösen törvényjavaslatot nyújtottunk be 2018-ban annak érdekében, hogy elhelyezés nélkül ne lehessen családokat kilakoltatni. Sajnos a szabályozás azonban azóta sem változott. Mutassák hát meg most a gyermekek, hogy milyen otthonra vágynak! A beérkezett pályaművekből készített válogatásból kiállítást rendezünk 2023. május 5-én a Blaha Lujza téren. A kiállítást az Utcajogász Maratonon, azaz rendkívüli ügyfélfogadásunk alatt lehet majd megtekinteni.

Olvassa el ide kattintva a részletes részvételi szabályzatot és az adatkezelési tájékoztatót!

Kik pályázhatnak?

Óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekek nyújthatnak be pályázatot. 

(Bár területi megkötés nincs, kérjük, hogy a Pályázók a jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a sorsolásra kerülő ajándékok nagyrészét budapesti vagy Budapest környéki szolgáltatók ajánlották fel és a nyeremény postázását - erőforrásaink korlátozottságára tekintettel - nem tudjuk vállalni.) 

Beküldési határidő:

FIGYELEM! Meghosszabbítotuk a pályázati határidőt! Április 26-a helyett május 3-ig várjuk a pályázatokat!

Hogyan lehet pályázni?

A rajzokat postai úton a 1431 Budapest, Postafiók 191. címre feladott levélben, az utcajogasz@gmail.com címre küldött e-mail üzenetben szkennelve vagy személyesen szerdánként 17 óra és 18 óra 30 perc között a 1084 Budapest, Auróra utca 11. szám alatt lehet eljuttatni hozzánk. A verseket és prózákat a Pályázati adatlapon keresztül lehet beküldeni. 

A rajz hátoldalán vagy a kísérő levélben kérjük feltüntetni:

  • jelige,

  • pályázó gyermek neve,

  • 16. életévét be nem töltött pályázó törvényes képviselőjének neve,

  • pályázó gyermek korosztálya,

  • értesítési e-mail cím.

Díjazás:

A pályázó gyermekek között értékes ajándékokat sorsolunk ki, amelyeket támogatóink ajánlottak fel. A nyertes pályázatok jeligéjét 2023. május 4-én tesszük közzé facebook oldalunkon és honlapunkon, továbbá a megadott e-mail címen értesítjük a nyertes pályázókat. Az ajándékokat 2023. május 5-én személyesen lehet átvenni a Blaha Lujza téren felállított információs pultnál 14 és 20 óra között. 

Köszönjük szépen az eddigi nyeremény felajánlásokat támogatóinknak!

Superfly Budapest

Gyerekcenter Játszóház

VR Vidámpark

Mesemúzeum

Pagony Kiadó

Mizaru Mambou Caffe

Trutyi táska

Magyar Vasúttörténeti Park

Hosszúlépés. Járunk?

Imagine

Mystique Room Szabadulószoba

Törökméz

Sütizz

Monkey Boulder

Kackac Játszóház

Previous
Previous

2:0 az Utcajogász javára a Kincsem Parkban

Next
Next

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK április