A Belügyminisztérium állásfoglalása a lakásnak nem minősülő lakcímek bejelenthetőségéről

A Belügyminisztérium az Utcajogásznak adott igazat: a lakcímbejelentés érvényes olyan ingatlanok esetében is, amelyek nem minősülnek lakásnak. Állásfoglalása szerint tehát olyan ingatlanokba is be lehet jelentkezni, amelyek az építési követelmények szempontjából nem minősülnek lakásnak, illetve amelyek olyan területen fekszenek, ahol a helyi szabályozás lakóépületek építését nem teszi lehetővé.

Az ilyen lakcímbejelentési problémákkal küzdőknek azt javasoljuk, hogy mutassák be a Belügyminisztérium alábbi állásfoglalását az ügyintézés során. Ha az ügyintéző ezt követően is elutasítja a bejegyzési kérelmet, akkor fontos, hogy azt írásban tegye. Az elutasító határozattal szemben, annak megsemmisítése érdekében keresettel a bírósághoz lehet fordulni. A kereset megfogalmazásában az Utcajogász segít ügyfeleinek: minden pénteken délután háromtól öt óráig tartunk ügyfélfogadást a Blaha Lujza téren. A hozzánk fordulókat arra kérjük, hozzák magukkal az írásbeli elutasító határozatot.


Previous
Previous

A kilakoltatási moratórium lejár, az Utcajogász maratoni ügyfélfogadásra készül

Next
Next

Győzelem a Kúrián: a CSED azoknak az anyáknak is jár, akik szüneteltetik egyéni vállalkozásukat a szülési szabadság alatt