FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (január)

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

XI. kerület, Újbuda

Pályázati felhívás lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön nyújtására

Általános információk:

Pályázni lakás építésére, vásárlására, továbbá az országos településrendezési és az építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti lakásfelújítás, átalakítás, bővítés, összenyitás, korszerűsítés céljára továbbá mozgáskorlátozott személy részére akadálymentes lakás kialakítására, felújítására, az akadálymentesítés többletköltségeire lehet.

A pályázaton elnyerhető kölcsön összege legalább 50 000 Ft, legfeljebb 1 000 000 Ft.


Pályázhatnak:

Kizárólag XI. kerületi ingatlant érintően, elsősorban a XI. kerületben lakcímmel rendelkező személy, vagy az Önkormányzat illetékességi területén működő állami fenntartású köznevelési intézmény munkavállalója jogosult.

A pályázat akkor támogatható, ha

a) család esetében a lakásba együtt költöző, vagy a támogatással érintett lakásban együtt lakó családtagok egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a minimálbér százötven százalékát (400.200 Ft-ot),

b) egyedül élő pályázó esetében a havi nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér kettőszázhúsz százalékát (586.960 Ft-ot).


A pályázat benyújtási határideje: 2024. március 31.

A benyújtott pályázatok a benyújtási határidő lejártát követő harminc napon belül kerülnek elbírálásra.

Pályázati adatlap

A pályázat benyújtásának helye:

a) elektronikus úton a SZÜF (Személyre Szabott Ügyintézési Felület) felületen keresztül, vagy a https://epapir.gov.hu/ felületen keresztül, ügyfélkapus azonosítással,

b) postai úton (1518 Budapest, Postafiók: 10)

c) személyesen az Önkormányzat szociális ügyfélszolgálatán (Zsombolyai utca 4. földszint) nyújtható be, hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00 óráig, csak a +36 1 3723 434 telefonszámon előre egyeztetett időpontban.

Információt nyújt:

Tokainé Babolcsai Piroska, szociális ügyintéző

telefonszám: +36 1 3723 434

e-mail cím: babolcsai.piroska@ujbuda.hu

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

XIII. kerület 

Pályázat fecskeházi lakások bérleti jogára 2024. január

A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló fecskeházi hasznosításra kijelölt lakóegységek (továbbiakban: fecskeházi lakások) bérleti joga pályázati úton elnyerhető. Az önkormányzat a megpályázható fecskeházi lakásokkal határozott idejű elhelyezést biztosít azon fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek lakáshoz jutásukat legfeljebb 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani. A pályázatban meghirdetett lakások energetikai besorolásukat tekintve „E” kategóriába soroltak.

A megpályázható fecskeházi lakások adatait és a megtekintési időpontokat a letölthető dokumentumok között megtalálják.

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/palyazat-fecskehazi-lakasok-berleti-jogara-2024-januar/

A fecskeházi lakáspályázaton elnyerhető lakások listája

Adatkezelési tájékoztató

Befogadó nyilatkozat magántulajdonú lakásba

Befogadó nyilatkozat önkormányzati tulajdonú lakásba

Nyilatkozat élettársi kapcsolatról

Jövedelemigazolás nyomtatványa

Fecskeházi pályázati nyomtatvány

A pályázat részletes feltételei

Benyújtási határidő: 2024.03.04 16:00

Feltételek:

A bérleti jog pályázati eljárás útján nyerhető el, határozott időre, az előtakarékossági jogviszony lejáratának napjáig, de legfeljebb 8 éves időtartamra, nem hosszabbítható meg, nem cserélhető el (sem állampolgári csere útján, sem másik lakáspályázaton) és nem ruházható át.

35. életévüket be nem töltött házaspárok, illetve bejegyzett élettársak nyújthatják be.

A bérleti díj mértékét a Képviselő-testület állapítja meg. Ez az összeg 2024. évben 560,- Ft/m2/hó+ ÁFA, mely az egyéb szolgáltatások díját nem tartalmazza.

A pályázat benyújtásának módja és helye:

1. Elektronikus úton az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu . A tárgyba kérjük, hogy írják be: fecskepályázat.

2. Postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.).

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül.

Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

3. Személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot

A pályázatot kizárólag a pályázati kiírás melléklete szerinti ingyenes nyomtatványon lehet benyújtani, mely beszerezhető  a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt Központi Ügyfélszolgálatain. Ezen kívül letölthető honlapunkról is a letölthető dokumentumok közül. Az ingyenes nyomtatvány fénymásolható.

A pályázati eljárás során a kiíró önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni (utalva a pályázat sorszámára, amelyet a benyújtás során kap meg a pályázó).

XVI. kerület, Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Sashalom, Rákosszentmihály

Pályázat lakások költségelven történő bérbeadására

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 32/2012. (XI. 26.) rendelet 13. §-a alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására

A pályázat elérhető:

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/palyazat-lakasok-koltsegelven-torteno-berbeadasara-0

Hirdetmeny.pdf 

koltsegelvu_lakas_palyazat_2024.pdf

Palyazati adatlap_02.01..docx

Benyújtási határidő: 2024. március 4. napja 12:00 óra

Feltételek:

Szociálisan rászoruló személy vagy nem szociálisan rászoruló, de a XVI. kerület közigazgatási területén legalább 2 éve lakóhellyel vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy az Önkormányzat által működtetett valamely intézményénél eltöltött legalább 2 éves közszolgálati, közalkalmazotti, köznevelési foglalkoztatotti, egészségügyi szolgálati jogviszonnyal, munkaviszonnyal vagy az Önkormányzattal az egészséges életmódot népszerűsítő programban történő részvétel céljából létesített jogviszonnyal rendelkezik

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) vagy https://www.bp16.hu/e-ugyintezes/lakas-ingatlan elektronikus ügyintézési felületen

 

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

 

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Ez a gyűjtés csak az adott hónap egy adott napján a kerületi önkormányzatok honlapjain megtalálható pályázatokat tartalmazza, és csak az alapvető pályázati feltételeket tüntetjük fel. Kérjük, minden esetben olvassa el a teljes pályázati kiírást és kapcsolódó dokumentumokat!

 

 

Previous
Previous

Az adósságkezelés és a lakhatás témakörében tartottunk képzést a Józsefvárosi Önkormányzat munkatársainak

Next
Next

Két év elteltével zajlott le az előkészítő ülés A Város Mindenkié csoport rongálással vádolt aktivistáinak ügyében