Elérhető fővárosi LAKÁSPÁLYÁZATOK (július)

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

XI. kerület, Újbuda

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS GARZONHÁZI LAKÁSOK FIATALOK RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ BÉRBEADÁSÁRA – 2023.

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017.(IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere (továbbiakban: Polgármester) az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/palyazatok-tamogatasok/garzonhazi-lakasok-fiatalok-reszere-torteno-berbeadasara-2023

palyazati_felhivas_fecske_2.pdf

palyaazti_kiiras_es_adatlap_fecske_2.pdf

palyazati_adatlap_urlap.docx

A pályázatok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (Budapest XI. kerület Zsombolyai utca 4. szám alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. szám alatt, a recepción) átvehető, vagy az Önkormányzat internetes oldaláról (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok) letölthető.

Benyújtási határidő: 2023. augusztus 10.

Feltételek:

Pályázat célközönsége:

- A pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét betöltötte, illetve ha a pályázó házasságkötése alapján nagykorúvá vált,

- a pályázó a pályázat megjelenésének időpontjában Budapest XI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy igazoltan öt évnél hosszabb ideje közfeladatot ellátó alkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezik a XI. kerületben,

- állandó jellegű kereső tevékenységet végző és lakástakarékosságot vállaló, a pályázat benyújtási határidejéig 35. életévet be nem töltött, vagy a benyújtás évében 35. életévet betöltő házas, illetőleg élettársi kapcsolatban élő fiatal.

A pályázónak nyilatkoznia kell, hogy nyertesség esetén vállalja a pályázati lakásra irányadó mértékű lakbér háromszorosának óvadék címén történő megfizetését.

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

 

 

Pályázati felhívás

lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön nyújtására

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/tamogatasi-palyazatok/palyazati-felhivas-lakascelu-kamatmentes-onkormanyzati-kolcson-9

Pályázati adatlap

Benyújtási határidő: 2023. szeptember 30.

Feltételek:

Pályázhatnak:

Kizárólag XI. kerületi ingatlant érintően, elsősorban a XI. kerületben lakcímmel rendelkező személy, vagy az Önkormányzat illetékességi területén működő állami fenntartású köznevelési intézmény munkavállalója jogosult.


A pályázat akkor támogatható, ha

a) család esetében a lakásba együtt költöző, vagy a támogatással érintett lakásban együtt lakó családtagok egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a mindenkori nettó minimálbér kettőszáz százalékát (308.560 Ft-ot),

b) egyedül élő pályázó esetében a havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori nettó minimálbér háromszáz százalékát (462.840 Ft-ot).

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

a) elektronikus úton SZÜF (Személyre Szabott Ügyintézési Felület) felületen keresztül, vagy a https://epapir.gov.hu/ felületen keresztül, ügyfélkapus azonosítással,

b) postai úton (1518 Budapest, Postafiók: 10)

c) személyesen az Önkormányzat szociális ügyfélszolgálatán (Zsombolyai utca 4. földszint) nyújtható be, hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00 óráig, csak a +36 1 3723 434 telefonszámon előre egyeztetett időpontban.

 

Információt nyújt:

Tokainé Babolcsai Piroska, szociális ügyintéző

telefonszám: +36 1 3723 434

e-mail cím: babolcsai.piroska@ujbuda.hu

 

 

Piaci alapú bérlakáspályázat

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017. (IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere (továbbiakban: Polgármester) az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:

 

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/hirdetmenyek/palyazati-felhivas-ures-es-rossz-muszaki-allapotu-lakasok-piaci-lakber-alapon

Részletes pályázati kiírás

Alaprajzok

Kitölthető adatlap és nyilatkozat

Pályázati felhívás

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

A pályázatok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Újbudai Polgármesteri Hivatalban (Budapest XI. kerület Zsombolyai utca 4. sz. alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. sz. alatt, a recepción) átvehető, vagy az Önkormányzat internetes oldaláról (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok) letölthető.

Benyújtási határidő: 2023. augusztus 10.

Feltételek:

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017. (IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdése alapján.

Az Önkormányzat pályázati úton kívánja bérbe adni azokat a tulajdonában álló, felújításra váró lakásingatlanokat, melyek a Rendelet 11. § (3) bekezdésének megfelelően csak pályázat alapján adhatók bérbe.

A pályázaton részt vehet, aki a pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét betöltötte, illetve ha a pályázó házasságkötése alapján nagykorúvá vált, és a pályázó a pályázat megjelenésének időpontjában Budapest XI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy igazoltan öt évnél hosszabb ideje közfeladatot ellátó alkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezik a XI. kerületben.

A pályázónak nyilatkoznia kell, hogy nyertesség esetén vállalja a pályázati lakás saját költségen történő felújítását 1 éven belül, a pályázatban előírt módon, melyet az Önkormányzat a pályázatban meghatározott költségen bérbeszámítással megtérít.

  A bérleti szerződés időtartama határozott idejű, a felújítási munkák idejére 1 év, a felújítási munkák átadás-átvétele után további 15 év.

 

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

 

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

 

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

 

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Ez a gyűjtés csak az adott hónap egy adott napján a kerületi önkormányzatok honlapjain megtalálható pályázatokat tartalmazza, és csak az alapvető pályázati feltételeket tüntetjük fel. Kérjük, minden esetben olvassa el a teljes pályázati kiírást és kapcsolódó dokumentumokat!

 

Previous
Previous

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (július)

Next
Next

Továbbra sem biztosítja a tisztességes eljáráshoz való jogot a Végrehajtási törvény