2023. március 29. - Elérhető fővárosi LAKÁSPÁLYÁZATOK

I. kerület, Budavári Önkormányzat

Elérhető lakásbérleti támogatás a Lakásügynökség közreműködésével lakást bérlő személy részére.

Részletek a 15.§-ban: önkormányzati rendelet

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

XI. kerület, Újbuda

Pályázati felhívás lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön nyújtására

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/szocialis-es-egeszsegugyi-palyazatok/palyazati-felhivas-lakascelu-kamatmentes-1

Pályázati adatlap

Benyújtási határidő: 2023. március 31.

Általános információk:

Pályázni lakás építésére, vásárlására, továbbá az országos településrendezési és az építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti lakásfelújítás, átalakítás, bővítés, összenyitás, korszerűsítés céljára továbbá mozgáskorlátozott személy részére akadálymentes lakás kialakítására, felújítására, az akadálymentesítés többletköltségeire lehet.

A pályázaton elnyerhető kölcsön összege legalább 50 000 Ft, legfeljebb 1 000 000 Ft.

Pályázhatnak:

Kizárólag XI. kerületi ingatlant érintően, elsősorban a XI. kerületben lakcímmel rendelkező személy, vagy az Önkormányzat illetékességi területén működő állami fenntartású köznevelési intézmény munkavállalója jogosult.
A pályázat akkor támogatható, ha

a) család esetében a lakásba együtt költöző, vagy a támogatással érintett lakásban együtt lakó családtagok egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a mindenkori nettó minimálbér kettőszáz százalékát (308.560 Ft-ot),

b) egyedül élő pályázó esetében a havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori nettó minimálbér háromszáz százalékát (462.840 Ft-ot).

A pályázat benyújtásának módja és helye:

 a) elektronikus úton a SZÜF (Személyre Szabott Ügyintézési Felület) felületen keresztül, vagy a https://epapir.gov.hu/ felületen keresztül, ügyfélkapus azonosítással,

b) postai úton (1518 Budapest, Postafiók: 10)

c) személyesen az Önkormányzat szociális ügyfélszolgálatán (Zsombolyai utca 4. földszint) nyújtható be, hétfőn 8.00-17.00 óráig keddtől-csütörtökig 8.00-16.30 óráig, csak a +36 1 3723 434 telefonszámon előre egyeztetett időpontban.

Információt nyújt:

Tokainé Babolcsai Piroska, szociális ügyintéző

telefonszám: +36 1 3723 434

e-mail cím: babolcsai.piroska@ujbuda.hu

 

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

 

 

XIII. kerület, Angyalföld

Fecskeházi lakáspályázat

A XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló fecskeházi hasznosításra kijelölt lakóegységek (továbbiakban: fecskeházi lakások) bérleti joga pályázati úton elnyerhető. Az önkormányzat a megpályázható fecskeházi lakásokkal határozott idejű elhelyezést biztosít azon fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek lakáshoz jutásukat legfeljebb 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani.

A megpályázható fecskeházi lakások adatait és a megtekintési időpontokat a letölthető dokumentumok között megtalálható melléklet tartalmazza.

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/palyazat-fecskehazi-lakasok-berleti-jogara-2023/

Benyújtási határidő: 2023. április 11. 16.00 óráig

Hol érhető el?

 Letölthető pályázati dokumentumok:

A fecskeházi lakáspályázaton elnyerhető lakások listája

Adatkezelési tájékoztató

Befogadó nyilatkozat magántulajdonú lakásba

Befogadó nyilatkozat önkormányzati tulajdonú lakásba

Nyilatkozat élettársi kapcsolatról

Jövedelemigazolás nyomtatványa

Fecskeházi pályázati nyomtatvány

A pályázat részletes feltételei

 

Feltételek:

A bérleti jog pályázati eljárás útján nyerhető el, határozott időre, az előtakarékossági jogviszony lejáratának napjáig, de legfeljebb 8 éves időtartamra, nem hosszabbítható meg, nem cserélhető el (sem állampolgári csere útján, sem másik lakáspályázaton) és nem ruházható át.

A fiatal párként pályázatot benyújtó pályázók a meghirdetett fecskeházi lakások közül érvényesen egy fecskeházi lakásra pályázhatnak.

A pályázatot kizárólag a pályázati kiírás melléklete szerinti ingyenes nyomtatványon lehet benyújtani, mely beszerezhető a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt Központi Ügyfélszolgálatain. Ezen kívül letölthető honlapunkról is a letölthető dokumentumok közül.

A pályázatot azok a 35. életévüket be nem töltött házaspárok, illetve bejegyzett élettársak nyújthatják be, akik

a.) a pályázat benyújtásakor a 18. életévüket betöltötték és cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság hatálya alatt nem állnak, magyar vagy uniós állampolgárok,

b.) a házasságkötés tényét házassági anyakönyvi kivonat másolatával, az élettársi viszonyt anyakönyvi vagy közjegyzői nyilvántartásba vételről szóló okirattal igazolják (a pályázat benyújtásakor elég a pályázati hirdetmény nyomtatványai között mellékletként szereplő élettársi nyilatkozatot kitölteni, nyertes pályázat esetén lesz szükség az anyakönyvi vagy közjegyzői okiratra),

c.) vállalják, hogy a pályázott lakás elnyerése esetén valamely pénzintézetnél a bérleti jogviszony időtartamára lakás-előtakarékossági szerződést kötnek, amelynek együttes összege 2023. évben havi minimum 50.000 Ft

d.) közül a pályázat meghirdetésének napján legalább az egyik fél 5 éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él (a pályázók életvitelszerű lakhatási körülményeit a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. jogosult a pályázatban bejelentett állandó lakóhelyen ellenőrizni),

e.) közül egyik félnek vagy együtt költöző hozzátartozójának sincs a tulajdonában, haszonélvezetében beköltözhető lakás és nem rendelkezik másik önkormányzati vagy állami tulajdonú bérlakás bérleti, vagy bérlőtársi jogával (a jövedelemszerző célra hasznosított lakást beköltözhetőnek kell tekinteni).

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a 2018. október 17-én hatályba lépett a lakástakarék-pénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi LXIII. törvény, amely alapján a 2018. október 16-ig megkötött lakás-takarékpénztári szerződések után illeti meg a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás.
Elfogadható az a lakás-előtakarékossági szerződés is, melynek a pályázó(k) a kedvezményezettje(i).
A bérleti jogviszony időtartama alatt az előtakarékossági jogviszonynak folyamatosan, megszakítás nélkül fenn kell állnia, amelyet a bérlő köteles a bérbeadó részére havonta igazolni.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy nyertes pályázat esetén az élettársi kapcsolatot anyakönyvi vagy közjegyzői nyilvántartásba vételről szóló okirattal igazolják a bérleti szerződés megkötése előtt.

A pályázóknak vállalniuk kell továbbá, hogy az önkormányzati tulajdonú lakások béréről szóló önkormányzati rendeletben meghatározott díjon felül a lakás közüzemi költségeit megfizetik.

A bérleti díj mértékét a Képviselő-testület állapítja meg. Ez az összeg 2023. évben 560,- Ft/m2/hó+ ÁFA, mely az egyéb szolgáltatások díját nem tartalmazza.

Feltétel:

A fecskeházi lakásba a bérlő a házastársán, élettársán és születendő gyermekén – ideértve örökbefogadott vagy hatósági határozat szerinti gyámolt gyermeket is – kívül senkit nem fogadhatnak be.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

1. Elektronikus úton az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu . A tárgyba kérjük, hogy írják be: fecskepályázat.

2. Postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.).

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül.

Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

3. Személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot

A pályázati eljárás során a kiíró Önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni (utalva a pályázat sorszámára, amelyet a benyújtás során kap meg a pályázó).

 

Általános lakáspályázat

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet az önkormányzat tulajdonát képező lakások bérleti jogának elnyerésére.

A megpályázható lakások adatait és a megtekintési időpontokat az 1. számú melléklet tartalmazza. A pályázat nyelve magyar.

A „B” jelű lakásokra azok pályázhatnak, akik a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bármilyen komfortfokozatú (összkomfort / komfort / félkomfort / komfort nélküli / szükséglakás) bérlakással rendelkeznek, melynek bérleti jogáról a pályázat elnyerése esetén az Önkormányzat javára térítés nélkül lemondanak.
A „C” jelű lakásokra azok a természetes személyek is pályázhatnak, akik bérlakással nem rendelkeznek.
A „D” jelű lakásokra kizárólag a 35. életévüket be nem töltött fiatalok nyújthatnak be pályázatot, akik a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakás bérleti jogával még nem rendelkeznek.

 

A pályázat elérhető online:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/lakaspalyazat-2023/

Letölthető pályázati dokumentumok:

A pályázat keretében meghirdetett lakások

A pályázat részletes feltételei

Adatkezelési tájékoztató

Jövedelemigazolás nyomtatványa

 

A sorszámozott pályázati dokumentáció térítés ellenében szerezhető be a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán (1131 Budapest, Béke utca 65.) és a Zrt. Központi Ügyfélszolgálati Irodájában (Lehel Csarnok- Galériaszint 1134 Budapest, Váci út 9-15.). A térítési díja bruttó 2.000 Ft.

 

Benyújtási határidő: 2023. április 11. 16.00 óráig

Feltételek:

A pályázaton elnyert lakások bérletére – a többi önkormányzati tulajdonban lévő lakásokhoz hasonlóan – az 1993. évi LXXVIII. tv. (Lakástörvény) és a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének szabályairól szóló 20/2020. (V. 28.) önkormányzati rendelet előírásai vonatkoznak.

A pályázaton részt vehet azon cselekvőképes természetes személy:

a.    aki a pályázat kiírásának napján betöltötte a 18. életévét (vagy házasságkötés útján nagykorúvá vált),

b.    aki vállalja, hogy a bérleti szerződésben meghatározott lakbér és lakáshasználathoz kapcsolódó díjakat a lakásbérlet teljes időtartama alatt megfizeti,

c.     aki a pályázat kiírásának napján legalább 5 éve, a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás leadása esetén legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él. E jogszabályi feltétel alól mentesül az a pályázó, aki az Önkormányzat XIII. kerületen kívül található lakásának felajánlásával pályázik, amennyiben legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet az Önkormányzat tulajdonában lévő lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a 3 évet, és az életvitelszerű lakhatás feltételei minden esetben igazoltak (a pályázó életvitelszerű lakhatási körülményeit a Megbízott jogosult a pályázatban bejelentett állandó lakóhelyen ellenőrizni). A XIII. kerületi lakcím nélküli lakcímkártya nem felel meg a fenti kitételnek.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.), illetve elektronikusan megküldve, az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu A tárgyba kérjük, hogy írják be: lakáspályázat.

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül. Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

Amennyiben a postai vagy az elektronikus benyújtás akadályozott, úgy személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot.

A pályázati eljárás során a kiíró önkormányzat vagy megbízottja, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. hiánypótlási felhívást nem bocsát ki, azonban a pályázóknak lehetősége van a pályázati határidő lejáratáig – a kiíró vagy megbízottja külön felhívása nélkül – a hiányt pótolni.

 

Pályázat újépítésű lakásokra

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet a

-      Jász utca 72. A. lh. I. 2. szám alatti 2 szoba, összkomfortos komfortfokozatú, 58,17 m2 alapterületű akadálymentesített lakás,

a pályázat általános feltételein túl akadálymentesített lakásra olyan természetes személy pályázhat, aki, vagy a vele együtt költöző személy olyan mozgásszervi fogyatékosságban szenved, amely következtében a helyváltoztatás az alább felsorolt segédeszközök állandó és szükségszerű használatát igényli:

o   alsó végtag protézisek (legalább egy végtagra),

o   kerekesszék.

 

-      Jász utca 72. A. lh. I. 3. szám alatti 3 szobás, összkomfortos komfortfokozatú, 84,28 m2 alapterületű lakás, a

-      Jász utca 91. C301 szám alatti lakóépületben található 1 szobás, összkomfortos komfortfokozatú, 41 m2 alapterületű lakás

-      Jász utca 91. B007 szám alatti lakóépületben található 1 + ½ szobás, összkomfortos komfortfokozatú, 51 m2 alapterületű lakás

5 éves, határozott időtartamra szóló bérleti jogának elnyerésére a jelen kiírásban foglalt feltételekkel.

A pályázat elérhető:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/tevekenysegeink/palyazatok/palyazat-ujepitesu-lakasokra-2023/

Letölthető pályázati dokumentumok:

A pályázaton elérhető újépítésű lakások listája

Adatkezelési tájékoztató

Nyilatkozat élettársi kapcsolatról

Jövedelemigazolás nyomtatványa

Újépítésű lakás pályázati nyomtatvány

Pályázati kiírás - pályázat részletei

 

A pályázati kiírás és a pályázati nyomtatvány megtalálható a letölthető dokumentumok között vagy ingyenesen beszerezhető személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain.

Benyújtási határidő: 2023. április 11. napjáig 16.00 óráig

Feltételek:

A pályázaton elnyert lakások bérletére – a többi önkormányzati tulajdonban lévő lakásokhoz hasonlóan – az 1993. évi LXXVIII. törvény (Lakástörvény) és a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének szabályairól szóló 20/2020. (V. 28.) önkormányzati rendelet előírásai vonatkoznak.

Az alábbi feltételek mindegyikének meg kell felelnie a pályázónak.

A pályázatban meghirdetett lakásra érvényesen olyan személy pályázhat, aki:

a bérbeadó tulajdonában lévő lakás leadásával pályázik (a továbbiakban: lakásleadási feltétel) és legalább 3 éve létesített állandó lakóhelyet az Önkormányzat tulajdonában álló lakásban vagy e lakcímlétesítés és a XIII. kerületi lakhatás együttesen eléri a három évet. Ebben az esetben a pályázat érvényességi feltétele a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a bérleti jogáról a pályázat elnyerése esetén, a bérleti szerződés megkötésekor az Önkormányzat javára, feltétlenül és visszavonhatatlanul, térítési igény nélkül lemond, vagy

a XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló bérlakás bérleti jogával nem rendelkezik, de legalább három éve létesített állandó lakóhelyet a XIII. kerület közigazgatási területén és életvitelszerűen a XIII. kerületben él, és vállalja, hogy a megpályázott lakásra az önkormányzati tulajdonú lakások béréről szóló önkormányzati rendeletben meghatározott tizenkét havi bruttó bérleti és üzemeltetési díjnak megfelelő szerződéskötési díjat megfizeti (A szerződéskötési díj nem jár vissza. Olyan bérlő, aki bérlakás bérleti jogával rendelkezik, szerződéskötési díj megfizetésének vállalásával nem jogosult kiváltani a lakásleadási feltételt, figyelemmel arra, hogy egy bérlőnek egyidejűleg egyetlen önkormányzati bérlakásra állhat fenn bérleti joga), továbbá

vállalja a mindenkori házirendben, valamint a lakás- és helyiséghasználati útmutatóban előírt egyedi kötelezettségek teljesítését, és

vállalja a bérleti szerződés megkötésekor a lakásra megállapított három havi bruttó lakbérnek megfelelő óvadék megfizetését és az Önkormányzat által megállapított bérleti díj megfizetését, és

a XIII. Kerületi Önkormányzat vagy a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. felé tartozása nincs, és

akinek vagy házastársának, élettársának, avagy a vele együtt költöző hozzátartozójának nincs a tulajdonában, haszonélvezetében beköltözhető lakás, és nem rendelkezik másik önkormányzati vagy állami tulajdonú bérlakás bérleti- vagy bérlőtársi jogával, kivéve a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakás bérleti joga, melyet a pályázó lead nyertes pályázat esetén. A jövedelemszerző célra hasznosított lakást beköltözhetőnek kell tekinteni, és

nyertes pályázat esetén vállalja a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. által kiállított, ingatlantulajdon fennállásáról szóló hatósági bizonyítvány beszerzését, amellyel igazolja, hogy sem ő, sem a vele együtt költöző személyek nem rendelkeznek beköltözhető ingatlantulajdonnal.

Amennyiben a szerződéskötésre jogosult pályázó a vele együtt költöző személyt élettársi minőségben tünteti fel, az élettársi kapcsolatról közjegyző által nyilvántartásba vett élettársi nyilatkozat benyújtása szükséges, mely beszerezhető bármely közjegyzőnél térítés ellenében.

A pályázóval csak olyan személyek költözhetnek, akiket a Lakástörvény alapján a bérlő a bérbeadó hozzájárulása nélkül is befogadhat (házastárs, gyermek, befogadott gyermek gyermeke, szülő), továbbá azon személyek, akik a pályázóval a leadandó lakásban állandó bejelentéssel, életvitelszerűen laknak.

A leadandó lakásban nem maradhat vissza bejelentett személy. Amennyiben valaki nem költözik a pályázóval, úgy arról írásban kell nyilatkozni.

A pályázat további érvényességi feltétele, hogy a pályázó és a vele együtt költöző hozzátartozó(i)nak a pályázat benyújtását megelőző 12 hónapban, az egy főre jutó nettó jövedelmének átlaga – iratokkal igazoltan – eléri a megpályázott lakás bruttó bérleti díjának egyedül költöző esetében a kétszeresét, két vagy több együtt költöző esetében a másfélszeresét.

Pályázatban a pályázónak 1 db lakás megjelölésére van lehetősége.

A pályázott lakás bérleti jogának elnyerése esetén a bérlő köteles a felajánlott lakást tiszta, üres, kifestett, tehermentes és beköltözhető állapotban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. birtokába visszaadni az elnyert lakás birtokbavételét követő 30 napon belül, a közüzemi szolgáltatásokra vonatkozó tartozásmentesség hitelt érdemlő igazolásával együtt. (A 2023-ban szanálás alatt álló épületben lévő lakásokat, valamint a szükséglakásokat üres, tehermentes állapotban, a mérőórák leszerelését követően kell leadni.) A bérlő köteles továbbá a leadott lakásba bejelentett személyek kijelentése iránt, legkésőbb a birtok átadásáig gondoskodni. Amennyiben a pályázó e pontban előírt kötelezettségének nem tesz eleget, a felajánlott önkormányzati bérlakásra szóló bérleti szerződés megszűnik.

Az elnyert lakás bérleti joga határozott, 5 éves időtartamú, abban az esetben is, ha a pályázat nyertese olyan lakást ajánl fel, amelyre határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal rendelkezik. (A lakásbérleti szerződésének megszűnése előtt a bérlő kérelmére, a bérbeadó újabb határozott időre szóló bérleti jogot biztosíthat, amennyiben a bérlő a jogviszony fennállása alatt maradéktalanul eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségeinek.)

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Elsősorban postai úton a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Lakásgazdálkodási Csoportjának címezve (1131 Budapest, Béke utca 65.), illetve elektronikusan megküldve, az alábbi e-mail címre: lakaspalyazat@kozszolgaltato.bp13.hu. A tárgyba kérjük, hogy írják be: lakáspályázat.

Postai úton történő beadás esetén a határidő megtartottnak akkor tekinthető, ha a küldemény legkésőbb a pályázati határidő lejáratának napján igazoltan átvételre kerül. Postai feladás esetén a pályázókat terheli annak bizonyítása, hogy a küldemény a címzetthez határidőben megérkezett.

Amennyiben a postai vagy az elektronikus benyújtás akadályozott, úgy személyesen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain lehet benyújtani a pályázatot.

XVI. kerület, Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Sashalom, Rákosszentmihály

 

Szobabérlők Házában ( 1165 Budapest, Újszász u. 88. ) megüresedett lakóegységekre pályázat

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 32/2012. (XI. 26.) önkormányzati rendelet 14. §-a alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a 1165 Budapest, Újszász u. 88. szám alatt lévő Szobabérlők Házában megüresedett 21 m2-es földszint 3.; I. em. 18.; I. em. 24.; és I. em. 25.; II. em. 41. számú komfortos lakóegységre.

A pályázat elérhető:

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/palyazati-felhivas-meguresedett-lakoegysegekre

 

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/szobaberlok-hazaban-1165-budapest-ujszasz-u-88-meguresedett

 

Benyújtási határidő: 2023. március 30. napja 12:00 óra

Feltételek:

A rendelet 14. § és 40. § alapján a Szobabérlők Házában lévő lakás – a 15. §-ban foglalt lakások kivételével – bérletére az a személy nyújthat be pályázatot, 

-      aki Budapest Főváros XVI. kerület közigazgatási területén legalább 2 éve lakóhellyel vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy

-      aki a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által működtetett valamely intézményénél eltöltött legalább 6 hónapja közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, vagy

-      aki az Észak-Pesti Tankerületi Központ vagy annak jogelődje által működtetett, a XVI. kerület közigazgatási területén található oktatási intézményben legalább 6 hónapja közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, vagy

-      aki a XVI. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos személyi állományába tartozó, a kerületben ténylegesen legalább 6 hónapja szolgálatot teljesítő dolgozó, illetve

-      aki XVI. kerületi székhellyel bejegyzett sportszervezethez legalább 6 hónapja igazolt sportoló, vagy munkaviszony, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony alapján sportszakemberként legalább 6 hónapja foglalkoztatott

-      vállalja, hogy a mindenkori bérleti díj és szolgáltatási díj összegére számlavezető bankjánál az Önkormányzat javára azonnali beszedési megbízást ad (Felhatalmazói levél). Vállalja továbbá a kaució mértékének megfizetését. 

 

Házastársak pályázatukat csak együttesen nyújthatják be, kivéve, ha a házasság felbontása iránti kérelmüket az eljáró bíróság bizonyíthatóan érkeztette.

 

Az a pályázó, aki legalább 2 éve lakóhellyel, illetve legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, de ezen időszak alatt a Budapest Főváros XVI. kerületének közigazgatási területén belül lakó-, illetve tartózkodási helyét megváltoztatta, köteles ezt bizonyítani és okirattal igazolni. A szükséges igazolás a kormányhivatalokban („Kormányablak”) igényelhető. Ennek hiányába pályázata érvénytelen.

 

Nem nyújthat be pályázatot az a személy,

a)       aki önkényes lakásfoglaló, vagy a korábbi rendelkezések alapján rosszhiszemű, jogcímnélküli lakáshasználó volt, vagy

b)       akivel szemben a 4. § (1) bekezdése szerinti kizáró ok áll fenn.

 

Önkormányzati lakásban bérleti joggal rendelkező személy pályázat útján akkor jelölhető ki bérlőnek, ha korábbi önkormányzati lakásának bérleti jogáról pénzbeli térítés nélkül lemond.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) személyesen, zárt borítékban, vagy https://www.bp16.hu/e-ugyintezes/lakas-ingatlan elektronikus ügyintézési felületen.

 

Lakások költségelven történő bérbeadása

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 32/2012. (XI. 26.) rendelet 13. §-a alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására

A pályázat elérhető:

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat internetes honlapjáról (www.bp16.hu) letölthető, valamint térítésmentesen beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodán.

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/palyazat-lakasok-koltsegelven-torteno-berbeadasara-0

https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok/lakasok-koltsegelven-torteno-berbeadasa

 

Benyújtási határidő: 2022. március 30. napja 12:00 óra

Feltételek:

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

8)   Érvényesen azok nyújthatnak be pályázatot költségelven történő bérbeadásra, akik
a Rendeletben meghatározott együttes feltételeknek megfelelnek:

a)       a csatolt jövedelem- és vagyonnyilatkozat alapján e rendelet 12. § (2) bekezdésének rendelkezése szerint nem minősül szociálisan rászoruló személynek˟, továbbá

 

 

ba) közigazgatási területén legalább 2 éve lakóhellyel vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy

 

bb)  Önkormányzat által működtetett valamely intézményénél eltöltött legalább 2 éves közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, vagy az
Észak-Pesti Tankerület vagy annak jogelődje által fenntartott vagy működtetett,
a XVI. kerület közigazgatási területén található oktatási intézményben legalább
2 éves közalkalmazotti jogviszonnyal
rendelkezik, vagy a XVI. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos személyi állományába tartozó, a kerületben ténylegesen legalább 6 hónapja szolgálatot teljesítő dolgozó, és

 

b)      a csatolt jövedelem- és vagyonnyilatkozat alapján társadalmilag rászorult személynek minősül**, és

 

c)       vállalja, hogy a mindenkori bérleti díj összegére a szerződés teljes időtartama alatt számlavezető bankjánál az Önkormányzat javára azonnali beszedési megbízást ad.

 

Önkormányzati lakásban már bérleti joggal rendelkező személy pályázat útján akkor jelölhető ki bérlőnek, ha korábbi önkormányzati lakásának bérleti jogáról pénzbeli térítés nélkül lemond;

 

Házastársak pályázatukat csak együttesen nyújthatják be, kivéve, ha a házasság felbontása iránti kérelmüket az eljáró bíróság bizonyíthatóan érkeztette.

 

Amennyiben egy pályázó vonatkozásában a ba) és bb) pontban részletezett feltétel is fennáll, úgy a lakás odaítélésének jogcíme minden esetben a ba) pontban foglalt feltétel fennállása.

 

˟Szociálisan rászoruló az a személy, aki az alábbi feltételeknek együttesen megfelel:

 

a)      egy főre jutó havi nettó jövedelme – e rendeletben meghatározott jövedelemszámítási időszak alapján – nem haladja meg,

 

aa)    egyszemélyes háztartás esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (továbbiakban: nyugdíjminimum) 250 %-át, 71.250 Ft/fő

 

ab)    többszemélyes háztartás esetén a nyugdíjminimum 200 %-át, 57.000 Ft/fő

 

ac)     egyszemélyes háztartás esetén, ha a bérlő nyugdíjas, illetve többszemélyes háztartás esetén, ha az együttlakók mindegyike nyugdíjas, akkor a nyugdíjminimum 350 %-át 99.750 Ft/fő

 

b)      az együttköltözők együttes vagyona nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hetvenszeresét 1.995.000 Ft

 

˟˟Társadalmi rászorultság: a pályázat benyújtásának időpontjában a kérelmező legalább egy év folyamatos munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezik, azonban az együttköltözők együttes jövedelme és vagyona nem teszi lehetővé lakás piaci alapon történő bérbevételét.

 

9)   A pályázat elbírálása során előnyben részesülhet, aki:

-    hosszabb ideje rendelkezik folyamatos Budapest XVI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel, vagy

 

-    hosszabb ideje rendelkezik folyamatos, az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervnél eltöltött közszolgálati vagy közalkalmazotti jogviszonnyal, vagy

 

-    hosszabb ideje rendelkezik folyamatos, az Észak-Pesti Tankerület vagy jogelődje által fenntartott vagy működtetett a XVI. kerület közigazgatási területén található oktatási intézményben közalkalmazotti jogviszonnyal, vagy

 

-    az Önkormányzattól bérelt lakása bérleti jogviszonyát a bérbeadóval való közös megegyezéssel – a költségelvű lakbérfizetés előírása mellett bérbe adott lakásra kötött bérleti szerződés létrejöttével egyidejűleg – megszünteti.

 

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

Budapest XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) vagy https://www.bp16.hu/e-ugyintezes/lakas-ingatlan elektronikus ügyintézési felületen

 

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

 

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Previous
Previous

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK április

Next
Next

Pert nyert az Utcajogász. A rendőrségnek újra meg kell vizsgálnia a bántalmazott mohácsi hajléktalan férfi panaszát.