Pécsi lakhatási szervezetekkel kezdett közös munkába az Utcajogász

A projekt célja, hogy segítse a pécsi lakhatási szegénységben érintett embereket jogaik érvényesítésében, valamint hogy létrehozzon egy önkéntes családgondozó mentorhálózatot. A két éves együttműködést a Transatlantic Foundation és a German Marshall Fund of the United States, valamint az Európai Unió közös finanszírozásában megvalósuló PROTEUS program támogatja.

A Mindenki Pécsért Egyesülettel, a Pécsi Lakhatási Szövetséggel, valamint a Város Mindenkié Pécs csoporttal közösen létrehozott programunk keretében szakértői fórumokat, vitaszínházi előadásokat szervezünk a lakhatás és a szociális jogok témájában. A pécsi önkormányzat lakásrendeletét és szociális rendeleteit alaposan megvizsgáljuk és javaslatokat teszünk a döntéshozóknak a transzparens, méltányos, igazságos és hatékony jogalkotás és jogalkalmazás érdekében.

A projekt másik célkitűzése egy önkéntesekből álló családgondozó mentorhálózat létrehozása Pécsen, ami hatékonyan tud segíteni a lakhatási szegénységben élők mindennapi jogi ügyeiben is, amellett, hogy részükre elkötelezett családgondozást nyújt. A szükséges jogi ismereteket szervezetünk munkatársai és önkéntes jogászai gyakorlatias képzések keretében adják át a mentorhálózat résztvevőinek. Emellett a helyi szociális munkások számára is meghirdetünk képzéseket, amelyek segítségével elsősorban a támogatott családok körében leggyakrabban előforduló jogi problémák megoldásában tudnak majd hatékonyan segítséget nyújtani.

A múlt hétvégén a projekt megvalósításának részletes ütemtervéről, az együttműködés kereteiről tartottunk egyeztetést.






“Az Európai Unió társfinanszírozásával létrejött projekt. A kifejtett nézetek és vélemények azonban csak a szerző(k)éi, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség véleményét. Sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé értük.”

Ez a projekt a Transatlantic Foundation és az Európai Unió társfinanszírozásával jött létre a PROTEUS program keretében.


Previous
Previous

Ingyenes webináriumot hirdet az Utcajogász az adósságkezelés, a lakhatás és a szabálysértési jog témakörében

Next
Next

Jogász- és támogatói bázisépítésbe kezdett az Utcajogász